Rafale: Δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους με αυτά που θα βλέπουν



Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι (ή τουλάχιστον να πάρει ένα δείγμα) τι μπορεί να πετύχει.

Το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εφετινό «Athens Flying Week», το πρόγραμμα του οποίου είναι ήδη έτοιμο σε μεγάλο βαθμό.

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο Παναγιώτης Ποδηματάς, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» για το event.

Ιδού τι είπε είπε για το Rafale: «Το φετινό σόου έχει την πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να δείξει πρώτο στο ελληνικό κοινό τι μπορεί να κάνει ένα αεροσκάφος Rafale όπως αυτά που αγόρασε η Ελλάδα για την Πολεμική Αεροπορία, φέρνοντας το γαλλικό Rafale Demo να κάνει την επίδειξή του. Να δείξει στην ουσία όλες τις πτητικές δυνατότητες του συγκεκριμένου αεροσκάφους, κάτι που κάθε ελληνική οικογένεια θα ήθελε να δει».

Παράλληλα, επιστρέφει στους ελληνικούς ουρανούς, έπειτα από 68 ολόκληρα χρόνια, το ανακατασκευασμένο «Supermarine Spitfire MJ755».

Ο Παναγιώτης Ποδηματάς τόνισε σχετικά: «Είναι μια συγκλονιστική στιγμή η συμμετοχή του συγκεκριμένου ιστορικού καταδιωκτικού, αφού πάνω από το κοινό θα πραγματοποιήσει του ίδιους ακριβώς ελιγμούς που πραγματοποιούσε όταν μαχόταν στους αιθέρες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πάλι στο ίδιο αεροδρόμιο, αυτό της Τανάγρας!

Είναι κάτι μοναδικό, ανατριχιαστικό, συγκλονιστικό». Μεταξύ άλλων τονίζει πως στόχος είναι το θρυλικό Spitfire να πετάξει και σε σχηματισμό με νέα, σύγχρονα μαχητικά στον αέρα.

Επίσης, το «παρών» θα δώσουν με εντυπωσιακό τρόπο και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το F-16 Ζεύς, ο T-6 Δαίδαλος, τα μαχητικά Phantom F-4 της Ελλάδας, η Αεροπορία Στρατού, το Ναυτικό θα είναι στην Τανάγρα, ενώ πολύ μεγάλη συμμετοχή θα έχουν φέτος και οι Ειδικές Δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ με μια εντυπωσιακή έκθεση-παρουσία».

Το event θα διεξαχθεί με υγειονομικούς κανόνες εισόδου στην εκδήλωση και μέγιστο όριο επισκεπτών τα 10.000 άτομα, εκ των οποίων τα 5.000 θα είναι καθήμενοι.

Θα υπάρχει «Ζώνη 1» μόνο για εμβολιασμένους επισκέπτες, «Ζώνη 2» που θα είναι μεικτός χώρος με διενέργεια PCR ή rapid test 48 ώρες πριν και Ζώνη VVIP/VIP μόνο για εμβολιασμένους επισκέπτες.

Επίσης, θα υπάρχει ξεχωριστή είσοδος των οχημάτων από τρεις ξεχωριστές πύλες εισόδου, όπου και θα γίνεται ο έλεγχος των παραπάνω.

Το εισιτήριο είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικό με προκαθορισμένη ώρα προσέλευσης και μέχρι μία είσοδο εφάπαξ, θα λειτουργούν σημεία αντισηψίας και απολύμανσης, θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης ατόμων και η απόσταση μεταξύ των καθισμάτων έχει καθοριστεί στο 1,5 μέτρο.