96 ΑΔΤΕ: Εγκαινιάστηκαν οι νέοι ξενώνες



Στο νησί ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Φλάρης Νικόλαος

Στο πλαίσιο μιας έκτακτης και αυθημερόν επίσκεψής του στη Χίο την 31/8/21, για την παροχή οδηγιών επιχειρησιακής εκπαίδευσης, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Φλάρης Νικόλαος, πραγματοποίησε και την τελετή εγκαινίων των νέων ξενώνων της 96 ΑΔΤΕ.

Η μετατροπή της χρήσης του κτιρίου έγινε από το Μηχανικό του νησιού μετά από σχετική εισήγηση και έγκριση κονδυλίου από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Λαλούση Χαράλαμπο, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των στελεχών της Ταξιαρχίας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των μεταθέσεων. Επιπρόσθετα, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο όπου, μεταξύ άλλων, συζήτησε και το θέμα της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα επιτήρησης πυρασφάλειας, κατόπιν των οδηγιών του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Τέλος, είχε την ευκαιρία για ένα σύντομο προσκύνημα στην Μονή και στο Αγίασμα της Αγίας Μαρκέλας και για μια επιθεώρηση στο προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου στο απομακρυσμένο ιστορικό χωριό Μελανιός.