Εδώ ο Στρατηγός, Εκεί ο Στρατηγός, πού Είναι ο Στρατηγός;Τι ακούγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των πολιτικών γραφείων

Ζητείται στρατηγός

Μαθαίνουμε ότι τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου για τη δημιουργία του νέου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας κάθε άλλο παρά «κάηκαν», μετά το φιάσκο της μη υπουργοποίησης του ναυάρχου (εν αποστρατεία) και πρώην Υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Αποστολάκη.

Και μπορεί η περίπτωση του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να «ναυάγησε» στην «ξέρα» της έλλειψης συναίνεσης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ωστόσο ακούμε ότι το επιτελείο του πρωθυπουργού βρίσκεται εκ νέου στην αναζήτηση κάποιου απόστρατου ανώτατου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να αναλάβει το καυτό χαρτοφυλάκιο του νέου υπουργείου, χωρίς κανείς να αποκλείει το ενδεχόμενο ενός πολιτικού προσώπου.

Παραμένει

Θα μείνουμε λίγο στην υπόθεση με τον Βαγγέλη Αποστολάκη, διότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση του ίδιου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Η Κουμουνδούρου αντέδρασε με πολύ σκληρό τρόπο όταν ανακοινώθηκε η υπουργοποίηση του Β. Αποστολάκη – που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έκανε λόγο για «αποστασία» και «εξαγορά», καθώς ο πρώην υπουργός ήταν μέχρι και εκείνη τη στιγμή σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα σε θέματα Άμυνας.

Αυτό που μας κάνει εμάς τρομερή εντύπωση είναι ότι παραμένει σε αυτήν τη θέση, παρά τα όσα έγιναν την Τρίτη. Μάλιστα, πηγή μάς μετέφερε ότι ετοιμάζεται να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, με τον βουλευτή του κόμματος στα Χανιά να έχει αναλάβει την προώθησή του στη κομματική βάση.