ΥΠΕΘΑ: Έχει δρομολογηθεί η υποστήριξη των OH-58D Kiowa WarriorΑπαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση, του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, με θέμα «Υψηλή η δαπάνη για τα ανταλλακτικά των ελικοπτέρων KIOWA, χωρίς να μπορεί παρ’ όλα αυτά να εμπλακεί σε επιχειρήσεις μεγάλος αριθμός αυτών», το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του προγράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξης-Follow On Support (FOS) Ε/ΠΑΝ ΟΗ-58D», σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, συνολικού ύψους € 34 εκατομμυρίων. 

Το πρόγραμμα αφορά την υποστήριξη της πτητικής διαθεσιμότητας των ελικοπτέρων και περιλαμβάνει την προμήθεια ανταλλακτικών, επισκευές, εκπαιδεύσεις καθώς και την ανάπτυξη των επισκευαστικών δυνατοτήτων, για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια. 

Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η σταδιακή αξιοποίηση τους στο επιχειρησιακό πεδίο έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Υπενθυμίζουμε ότι τα 70 ΟΗ-58D Kiowa Warrior αποκτήθηκαν μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η οποία υπογράφηκε στις 9 Ιανουαρίου του 2018, έναντι $ 46,7 εκατομμυρίων.
loading...