Οι ισραηλινές ρουκέτες Rampage στην Ελλαδα – Απάντηση στους S-400Και οι ισραηλινές ρουκέτες Rampage στην Ελλαδα – Το χαμηλού κόστους stand off όπλο, με μεγάλη ταχύτητα (υπερηχητική) που κάνει την αναχαίτιση του από δύσκολη ως αδύνατη.

Οι ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα κατευθύνονται προς το στόχο με GPS και έχουν εμβέλεια για εκτόξευση από το έδαφος τα 150 χιλιόμετρα.

Κάθε F-16 Viper μπορεί να μεταφέρει τέσσερα Rampage, χωρίς οι Ισραηλινοί να αποκαλύπτουν την πλήρη εμβέλεια του όπλου.

Πρόκειται για ρουκέτες οι οποίες μπορούν να πλήξουν, αν χρειαστεί, τις συστοιχίες των τουρκικών S-400.

Μάλιστα οι Rampage είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν από τα συστήματα αυτοπροστασίας των Τούρκων.

Oι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει σύστημα αυτοπροστασίας το οποίο αντιδρά στα 20 χλμ απόσταση του στόχου, με σχεδιασμό να το φτάσουν με τουρκικά μέσα στα 50 χλμ.

Mε βάση με τον σχεδιασμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα ελληνικά F-16 Viper θα σταθμεύουν στην Κρήτη, μία εξέλιξη που αλλάζει τελείως τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αν στην εξίσωση βάλουμε και τα ελληνικά πλέον Rafale, καθώς και την Κύπρο, τότε ανοίγει μία τεράστια «πίσω πόρτα» στην τουρκική αεράμυνα.

Το πραγματικό πρόβλημα για την Τουρκία, όπως υποστηρίζουν Τούρκοι αναλυτές, είναι η διαδικασία αναβάθμισης των ελληνικών F-16 (84 F-16 Block 52 + 38 F-16 Block 50) στο επίπεδο «Viper».

Το επίπεδο Viper είναι το υψηλότερο επίπεδο των F-16, διαθέτοντας πολύ πιο προηγμένα συστήματα ραντάρ και στόχευσης.