Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν τα τουρκικά Bayraktar κατά των Ρώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς



Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας διαβεβαίωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν διέσχισε τις γραμμές σύγκρουσης και με κατευθυνόμενη βόμβα «κατέστρεψε ένα πυροβόλο των ρωσικών δυνάμεων κατοχής»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την πληροφορία του εθελοντή Oleg Boldyrev ότι στις 26 Οκτωβρίου χρησιμοποιήθηκε το τουρκικό drone «Bayraktar» στην περιοχή του Ντονμπάς.

Αυτό αναφέρθηκε στην σελίδα του Facebook του Ουκρανικού ΓΕΣ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του τμήματος, η πρώτη χρήση του αναγνωριστικού και μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος Bayraktar στην περιοχή της Επιχείρησης των Ουκρανικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε με εντολή του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.

«Από τις 14:25 έως τις 15:15 μια συστοιχία οβίδων D-30 των ρωσικών-τρομοκρατικών στρατευμάτων έβαλε κατά θέσεων των Ουκρανικών Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Granitnoye. Δύο στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, ενώ ένας από αυτούς σκοτώθηκε. Το OSCE SMM (Ειδική αποστολή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στην Ουκρανία) ζήτησε επειγόντως κατάπαυση του πυρός.

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας διαβεβαίωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν διέσχισε τις γραμμές σύγκρουσης και με κατευθυνόμενη βόμβα «κατέστρεψε ένα πυροβόλο των ρωσικών δυνάμεων κατοχής». 

Υπενθυμίζουμε ότι το Κίεβο και η Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία για την αγορά drones από την Ουκρανία πριν από τρία χρόνια, το φθινόπωρο του 2018.