Άσκηση πρόκληση της Τουρκίας απέναντι από τις Οινούσσες



Τους τόνους ανεβάζει για ακόμη μια φορά στα Ελληνοτουρκικά, η Τουρκία που διεξάγει μια άσκηση πρόκληση απέναντι από τις Οινούσσες.

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία έχει αποφασίσει να στήσει ένα σκηνικό πολέμου, καθώς κάτι τέτοιο μαρτυρά η απόφαση της για μια άσκηση πρόκληση απέναντι ακριβώς από τις Οινούσσες.

Σαν να μην έφτανε η προκλητική στάση της γειτονικής χώρας στην Κύπρο, με την βίαιη απομάκρυνση του Nautical Geo, ο Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει να συνεχίσει ατάραχος να βάζει «φωτιά» στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Έτσι λοιπόν, το διήμερο, 7-8 Οκτωβρίου, στον κόλπο της Σμύρνης, εκτελέστηκαν από το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό εκπαιδευτικές βολές στα πλαίσια άσκησης, με την απορία να είναι μια και ξεκάθαρη.

Πως γίνεται αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα για τις ασκήσεις στα νησιά της, να κάνουν μια τέτοιου είδους άσκηση απέναντι ακριβώς από τις Οινούσσες;

Φυσικά, η ερώτηση είναι ρητορική, καθώς ο Ερντογάν και ο Ακάρ, επιθυμούν για ακόμη μια φορά να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους αυξάνοντας για ακόμη μια φορά την προκλητικότητα τους απέναντι στην Ελλάδα, που προφανώς δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια.

Θυμίζουμε πως ο Χουλουσί Ακάρ, πρόσφατα είχε προαναγγείλει ένα θερμό επεισόδιο, καθώς όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει, Τουρκία και Ελλάδα δεν μπορούν να τα βρούνε μέσω διαπραγματεύσεων μετά την ενίσχυση του εξοπλισμού της χώρας μας.