Ποιοι μαζεύουν "μπαρουτόβολα"; Αγνοούνται εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων στα Σκόπια-Άγρια αντίδραση Μόσχας κατά Ράμα για “Μεγάλη Αλβανία”



Κάποιοι ετοιμάζουν να βάλουν πιθανόν "φωτιά' στα Βαλκάνια για να δημιουργηθεί η "Μεγάλη Αλβανία"

Εκτοξευτές ρουκετών και αντιαρματικούς πυραύλους κλάπηκαν από το πρώην εργοστάσιο Eurocomposite στο Πρίλεπ, αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση Telma, σημαίνοντας συναγερμό σε όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας στην περιοχή αλλά και στην Ελλάδα.

Αυτό επιβεβαίωσαν και οι εργαζόμενοι που μετά την κλοπή απευθύνθηκαν στους δημοσιογράφους μπροστά στο εργοστάσιο που δεν δουλεύει πάνω από δύο χρόνια.

Εξήγησαν ότι τα κλεμμένα όπλα χρησιμοποιούνται για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων. Η Telma TV αναφέρει ότι υπάρχει υποψία ότι οι κλοπές που έγιναν από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν από τη διεύθυνση, και υπάρχει το ενδεχόμενο παράνομου εμπορίου όπλων και πυρομαχικών.
 
Πριν από την κλοπή, κανείς δεν φρουρούσε το εργοστάσιο, το οποίο είναι άδειο, αλλά αφού λεηλατήθηκε μέρος του οπλοστασίου, στάλθηκε αστυνομική προστασία.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Eurocomposite κατέβηκαν πολλές φορές σε απεργία, απαιτώντας την καταβολή των μισθών και των εισφορών, ενώ έγινε γνωστό ότι από αυτό το εργοστάσιο εξάγονταν όπλα στη Σερβία.

Άγρια αντίδραση Μόσχας κατά Ράμα για ένωση Κοσόβου-Αλβανίας
Η Ρωσία αντέδρασε στη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για την ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του απαράδεκτες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι αναμένουν μια "κατάλληλη" απάντηση από τη Δύση στον Ράμα.
 
"Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα σχετικά με την ένωση της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου. Η προώθηση των σχεδίων για τη δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας έρχεται σε μεγάλη αντίφαση με τις διατάξεις του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας και υπονομεύει σταθερότητα στην περιοχή" είπε η Ζαχάροβα.

Σχετικά με αυτό, ο πρώην πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι αντέδρασε, λέγοντας ότι ο Ράμα, ακόμη και όταν προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του πατριώτη, προμηθεύει με “πυρομαχικά” όσους εχθρεύονται τους Αλβανούς.
Μεγαλόπνοα σχέδια ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι Αλβανοί με την προτροπή της Τουρκίας και ειδικά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, με την υλοποίηση του σχεδίου της ένωσης του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι η ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας είναι αναπόφευκτη.

“Κατά τη γνώμη μου, η αλβανική ενοποίηση Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας είναι αναπόφευκτη. Η ιδέα της «εθνικής ενότητας» ως καθοδηγητικής ιδέας και ιδεώδους, υπαγορεύεται ως μια  μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορική αδικία απέναντι στους Αλβανούς, με τον διαχωρισμό τους σε διάφορες χώρες στις οποίες υπήρχε παντού εθνική πλειοψηφία.”, τόνιζε ο ίδιος.
 
Η ουσία είναι ότι ο αλβανικός εθνικισμός και η ισλαμική τρομοκρατία απειλούν όχι μόνο την Σερβία αλλά και την Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια, με πλήρη και ολοκληρωτική αποσταθεροποίηση, η οποία βολεύει μόνο την Άγκυρα που θέλει να βάλει "φωτιά" στην περιοχή.

Ολόκληρος ο  αλβανικός κόσμος στα Δυτικά Βαλκάνια βρίσκεται στη διαδικασία  μετασχηματισμού με τουρκική προτροπή, που αφορά σαφές σχέδιο επαναφοράς των Τούρκων στην Βαλκανική χερσόνησο, μετά την τουρκική παρουσία σε Καύκασο και Κριμαία.