Ελληνοτουρκικά: Τρομοκρατούν οι ισραηλινοί Spike NLOS – Ξέφυγε από σύμβουλο του Ερντογάν



«Είναι πολύ επικίνδυνα τα ισραηλινά όπλα που παίρνει η Ελλάδα», παραδέχτηκε ο σύμβουλος του Έρντογάν.

Ελληνοτουρκικά: Τρομοκρατούν την Τουρκία οι ισραηλινοί Spike NLOS που αγοράζει η Ελλάδα.

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για θέματα ασφαλείας, στάθηκε σε μία σειρά γεγονότων που προκαλούν ανησυχία στην Άγκυρα.

Μεταξύ των θεμάτων που έθιξε ήταν εκτός από τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και αυτό των εξοπλιστικών προγραμμάτων που τρέχει η Αθήνα.

Η Ελλάδα, τόνισε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, αγοράζει όπλα από το Ισραήλ, την Αμερική, την Γαλλία και την Γερμανία.

Μάλιστα, ο Τούρκος σύμβουλος για θέματα ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής, χαρακτήρισε ως «πολύ επικίνδυνα» τα όπλα που αγοράζει η Ελλάδα από το Ισραήλ.

Φυσικά ο Μεσούτ Χακί Τζασίν αναφέρονταν στους δολοφονικούς ισραηλινούς πυραύλους, Spike NLOS, της Rafael Advanced Defense Systems.

Οι Τούρκοι φοβούνται πως η Ελλάδα θα βάλει πάνω από 1.000 fire-and-forget Spike NLOS, εμβέλειας 32 χιλιομέτρων, στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο.

Τούρκοι αξιωματούχοι τονίζουν πως μία τέτοια κίνηση από την Ελλάδα θα δυσκολέψει, έως θα κάνει αδύνατη, την όποια δραστηριότητα τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο.

Γι αυτό και ο Μεσούτ Χακί Τζασίν χαρακτήρισε τον εξοπλισμό των νησιών ως «αιτία πολέμου».

Να αναφέρουμε επίσης πως εννιά Αpache της Α.Σμε θα εξοπλιστούν με τους «φονικούς» SPIKE NLOS.

Ένα άλλο ισραηλινό όπλο που θα είχε στο… μυαλό του ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σίγουρα ήταν και οι ρουκέτες Rampage.

Πρόκειται για βλήμματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, κατευθύνονται προς το στόχο με GPS και έχουν εμβέλεια για εκτόξευση από το έδαφος τα 150 χιλιόμετρα.

Οι Rampage θεωρούνται κίνδυνος – θάνατος για τους τουρκικούς S-400.