Η Τουρκία δημιουργεί κέντρο συντήρησης και εκπαίδευσης UAV στην ΟυκρανίαΥπογράφηκε συμφωνία μεταξύ της τουρκικής εταιρείας Baykar και του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας για την κατασκευή ενός κέντρου συντήρησης και εκπαίδευσης UAV. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αντρίι Ταράν και ο Γενικός Διευθυντής της Baykar  Χαλούκ Μπαϊρακτάρ παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου  για τη δημιουργία κοινού κέντρου συντήρησης και εκπαίδευσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).
 
Μιλώντας στην τελετή, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι περίμεναν αυτή τη στιγμή για μεγάλο χρονικό διάστημα και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συμβολή του στην υλοποίηση του έργου.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, η Baykar θα κατασκευάσει ένα κέντρο συντήρησης, εκσυγχρονισμού και εκπαίδευσης UAV στην περιοχή Βασίλκοφ, η οποία ανήκει στον ουκρανικό στρατό.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αγόρασαν 6 UAV Bayraktar TB2 και 3 σταθμούς εδάφους από την Τουρκία το 2019. Τον Ιούλιο, 1 συγκρότημα UAV TB2 εστάλη στις Ουκρανικές Ναυτικές Δυνάμεις.

Aksam.com.tr

loading...