Διαμαρτυρία στη Χάγη για τα χημικά όπλα της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων



Κούρδοι και οι φίλοι τους διαμαρτυρήθηκαν για το τουρκικό κράτος και τη διεθνή σιωπή μπροστά στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων- OPCW στην Ολλανδία.

Κούρδοι και οι φίλοι τους από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αφού συναντήθηκαν μπροστά από το Δικαστήριο της Χάγης το απόγευμα, έκαναν πορεία προς τον OPCW.
 
Ο συμπρόεδρος του KCDK-E, Φάτος Γκοκσουνγκούρ, έκανε δηλώσεις  πριν από την πορεία: «Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα είναι η σιωπή και η αδικία του Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς και η σιωπή όλων των διεθνών θεσμών στην Ευρώπη. .»

Ο Γκοκσουνγκούρ αντέδρασε ότι αυτή η σιωπή ενθάρρυνε το τουρκικό κράτος να σφαγιάσει τον κουρδικό λαό με χημικά.

Ο συμπρόεδρος του KNK, Αχμέτ Καράμους, απευθύνθηκε στο Δικαστήριο λέγοντας: «Ο κουρδικός λαός χρειάζεται επίσης δικαιοσύνη». Ο Καράμους ανέφερε ότι ο κουρδικός λαός σκοτώθηκε με όπλα που πούλησαν οι ευρωπαϊκές χώρες και πρόσθεσε, «ο δικτάτορας Ερντογάν χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα όπλα εναντίον του κουρδικού λαού, ανεξάρτητα αν είναι γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένοι».

Ενώ οι ακτιβιστές εξέφρασαν την αντίδρασή τους στα χημικά όπλα με μάσκες και λευκούς συνδυασμούς, πλακάτ και πανό διαμαρτυρήθηκαν για τη σιωπή του OPCW. Μόλις οι ακτιβιστές έφτασαν μπροστά απόν OPCW, έκλεισαν τον δρόμο, φωνάζοντας κατά των χημικών επιθέσεων.

Η αστυνομία απέκλεισε τους διαδηλωτές. Την ώρα που μεταδίδονταν οι ειδήσεις, η δράση συνεχιζόταν.

Rojava News