Γέμισε… Στρατηγούς η Αθήνα



Η Αθήνα… γέμισε από στρατηγούς – Αρχηγούς Χερσαίων Δυνάμεων από όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Εκτός η Τουρκία…

Του Χρήστου Μαζανίτη - ΠΗΓΗ: enikos.gr

Χθες, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της 7ης Συνόδου των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων (7th Forum of the Commanders of European Land Forces), που όπως σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών στο enikos.gr, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Οικοδεσπότης είναι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος την πρώτη ημέρα έναρξης των εργασιών είχε δίπλα του άλλους δύο Στρατηγούς, τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΦ, Ηλία Λεοντάρη.
 
Η Σύνοδος διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 11 Νοεμβρίου 2021, με κεντρικό της θέμα «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκοί Στρατοί – Δυνατότητες συνεργατικής ασφάλειας για την αντιμετώπισή τους». Συμμετέχουν 28 Αρχηγοί Στρατών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λοιπών ευρωπαϊκών κρατών, αλλά και Διοικητών άλλων δομών, όπως της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης Ευρώπης και Αφρικής (USAREUR – AF), με τον Αμερικανό Αντιστράτηγο Κρίστοφερ Καβόλι να δίνει το «παρών», της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Επιτροπής (EUMC), καθώς και του Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM).

 O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 7ης Συνόδου, δίνοντας έμφαση στις υβριδικές απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αλλά και στο μέλλον της Ένωσης, εάν δηλαδή πρέπει και μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα της στρατιωτικής ένωσης, αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα στις παγκόσμιες εξελίξεις.