Ρωσικά άρματα και το αμερικανικό USS Porter προς Εύξεινο Πόντο-Σκηνικό μεγάλης έντασης στην ευρύτερη περιοχή



Σκηνικό μεγάλης έντασης στην ευρύτερη περιοχή που παίρνει κυριολεκτικά φωτιά

Ξεφεύγει η κατάσταση στην Α.Ουκρανία, αφού ήδη έχουμε ομηρικές μάχες, απώλειες προσωπικού και από τις δύο πλευρές.

Πριν λίγο το αρχηγείο του έκτου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ανακοίνωσαν σε σχετική ανακοίνωση, ότι ξεκινούν επιχειρήσεις στον Εύξεινο Πόντο και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ, ζητούν ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τους συμμάχους, καθώς το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Porter κινείται προ Εύξεινο Πόντο πρόσω ολοταχώς.

Οι Ρώσοι μετά την αποστολή Επτά συστημάτων πυραύλων Iskander, σήμερα φόρτωσαν στα τρένα και στέλνουν στα ουκρανικά σύνορα σε δεκάδες άρματα μάχης Τ-80.

Η εκτίμηση πολλών αμυντικών ειδικών είναι ότι οδεύουμε σε κλιμάκωση του πολέμου, ενώ το ζήτημα των ρωσόφωνων μπορεί να προκαλέσει ακόμα και γενικευμένη περιφερειακή σύγκρουση. 

Κινήσεις Αμερικανών και Ρώσων επί του πεδίου επιχειρήσεων

Η διοίκηση του Έκτου Στόλου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Porter στάλθηκε στον Εύξεινο Πόντο με επείγουσα εντολή.
 
“Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες από τον Έκτο στόλο των ΗΠΑ σχετικά με αυτό το σημείο, ωστόσο εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή συνέπεσε με την επιθετική επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ντονιέτσκ, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ουάσιγκτον να αποφάσισε να υποστηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ακόμα και με πλήγματα κατά των Ρωσόφωνων”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Η διοίκηση του έκτου στόλου των ΗΠΑ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή αμερικανικού αντιτορπιλικού που είναι εφοδιασμένο με πυραύλους Κρουζ Tomahawk στα ύδατα του Εύξεινου Πόντου, ωστόσο, την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε ότι ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ξεκινούν επιχειρήσεις στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου φυσικά.

«Δεδομένης της επιθυμίας των Ηνωμένων Πολιτειών να δημιουργήσουν προβλήματα στη Ρωσία, υπάρχει πιθανότητα το αντιτορπιλικό Porter να βοηθήσει με τα ραντάρ του τα ουκρανικά επιθετικά UAV BAYRAKTAR, να καταστρέψουν ρωσικούς στόχους σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, ενώ όλα τα σενάρια είναι ανοικτά», σημειώνει Ρώσος ειδικός.

Η Μόσχα μέσω αξιωματούχου που τηρεί την ανωνυμία του έκανε γνωστό, ότι ο ρωσικός στόλος της Μεσογείου θα παρακολουθεί  επισταμένα το αμερικανικό αντιτορπιλικό σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο.

Σενάρια πολέμου στην περιοχή και στάση της Τουρκίας

Η συνδρομή με πυραύλους από το αμερικανικό αντιτορπιλικό δεν είναι προς το παρόν ένα εφικτό σενάριο, αφού η αντίδραση της Μόσχας, θα ήταν άμεση, ενώ η Ουκρανία δεν ανήκει καν στο ΝΑΤΟ. 

Οι ΗΠΑ ζητούν από τους συμμάχους να δώσουν όπλα στην Ουκρανία  

Το Πεντάγωνο την ίδια στιγμή, κάλεσε τους συμμάχους του να άρουν τους περιορισμούς στην προμήθεια φονικών όπλων στην Ουκρανία για να την προστατεύσουν από τη ρωσική επιθετικότητα.

 
Αυτό δήλωσε η Βοηθός Υπουργός Άμυνας υπεύθυνη για τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρασία, Λόρα Κούπερ.

Η ίδια υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη παραδώσει αντιαρματικά συστήματα Javelin στην Ουκρανία και τη Γεωργία, γεγονός που έγινε σαφές παράδειγμα στρατιωτικής βοήθειας σε αυτές τις χώρες.

Η Κούπερ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να αναφέρω είναι ότι θα ήθελα να δω όλους τους συμμάχους μας να άρουν τους περιορισμούς στην προμήθεια θανατηφόρων αμυντικών όπλων. Αλλά πολλοί σύμμαχοι εξακολουθούν να διατηρούν περιορισμούς, μερικά από τα οποία σχετίζονται με προγράμματα αμυντικής βοήθειας, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που σχετίζονται με την πώληση φονικών όπλων», είπε η ίδια.

Εδώ ακριβώς θα έχουμε τον ρόλο της Τουρκίας η οποία σύμφωνα με πηγές θέλει να παραδώσει νέα παρτίδα BAYRAKTAR  στην Ουκρανία.  

Η ουσία όμως όλων αυτών των δεδομένων στην Α.Ουκρανία και τον Εύξεινο Πόντο, είναι το γεγονός ότι οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε ενδεχόμενη κλιμάκωσης της κρίσης με την Ρωσία, θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο, φέροντας εξελίξεις και για την Ελλάδα.

Η Τουρκία αν έχουμε κλιμάκωση της καταστάσεως στην περιοχή αυτή, ίσως για πρώτη φορά επιχειρήσει να “ουδετεροποιηθεί”, έχοντας πάντα τα δικά της νεο-οθωμανικά σχέδια.   

Η Τουρκία αν έχουμε κλιμάκωση της καταστάσεως στην περιοχή αυτή, ίσως για πρώτη φορά επιχειρήσει να “ουδετεροποιηθεί”, έχοντας πάντα τα δικά της νεο-οθωμανικά σχέδια.   

https://avia-pro.net/news/ssha-napravili-na-pomoshch-vsu-v-donbasse-raketnyy-esminec-uss-porter-vooruzhyonnyy-tomagavkami