Πότε έρχονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης τα ελληνικά RafaleΣε λίγες ημέρες βάζει το εθνόσημο και το έκτο μαχητικό Rafale και σύντομα αναμένεται να φτάσουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης τα νέα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας μας. 

Οι προετοιμασίες στην Τανάγρα Βοιωτίας είναι πυρετώδεις, με τα στελέχη να προετοιμάζουν τους χώρους που θα γίνουν η «φωλιά» των νέων ελληνικών μαχητικών.

Οι πρώτοι Έλληνες χειριστές που μετέβησαν στη Γαλλία για να μάθουν τα «μυστικά» του Rafale F3R, έχουν κλείσει τουλάχιστον 9 μήνες εκπαίδευσης και πλέον πετούν μόνοι τα νέα ελληνικά μαχητικά, με πέντε από αυτά να έχουν ήδη στα φτερά το εθνόσημο. Πρόκειται για 2 διθέσια και 3 μονοθέσια μαχητικά, ενώ και το έκτο, που θα βάλει το εθνόσημο στα φτερά την παραμονή των Χριστουγέννων, είναι επίσης μονοθέσιο.

Από τη στιγμή που και το έκτο μαχητικό ντυθεί στα… γαλανόλευκα, τότε θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την έλευσή τους στην Ελλάδα, με το παράλληλο «πακετάρισμα» οπλικών συστημάτων, διαφόρων αναλώσιμων υλικών και ορισμένων ανταλλακτικών.

Το χρονοδιάγραμμα προχωρά με απόλυτη συνέπεια και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ελληνικά Rafale αναμένεται να τροχοδρομήσουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, υλοποιώντας έτσι μια σπουδαία συμφωνία με τη Γαλλία.

Τα χειριστήρια των ελληνικών Rafale θα κρατούν Έλληνες πιλότοι, οι οποίοι εδώ και 9 μήνες έχουν εκπαιδευτεί πάνω στην πανίσχυρο γαλλικό μαχητικό, ενώ είναι δεδομένο πως στην υποδοχή θα είναι σίγουρα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όπως και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Γαλλίας.

loading...