Το 2022 παρουσιάζεται το νέο stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό B-21 RaiderΗ αντίστροφη μέτρηση για τα «αποκαλυπτήρια» του νέου stealth στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς B-21 Raider της Αεροπορίας των ΗΠΑ. έχει ήδη ξεκινήσει, αφού είναι γνωστό ότι θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά μέσα στο 2022.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία για την παρουσίαση του B-21 Raider, ενώ η πρώτη του δοκιμαστική πτήση θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο, μετά από αρκετούς μήνες και δεν είναι απίθανο να γίνει το 2023.

Οι λάτρεις των αεροσκαφών προφανώς και περιμένουν να δουν τα πρώτα πλάνα και βίντεο του νέου αεροσκάφους, διότι θα είναι η πρώτη δημόσια αποκάλυψη ενός βομβαρδιστικού της Αεροπορίας των ΗΠΑ μετά από περίπου τριάντα χρόνια, όταν είχε παρουσιαστεί το B-2 Spirit το 1988 και είχε πετάξει για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1989.

«Δεν θα δείτε και πολλά…»

Ωστόσο, η USAF δεν σχεδιάζει φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και ο Φρανκ Κένταλ, ο πολιτικός προϊστάμενος της αμερικανικής Αεροπορίας έκανε «spoiler» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Δεν πρόκειται να δείτε πολλά [στα αποκαλυπτήρια του B-21 Raider]. Δεν θέλουμε να δώσουμε στους εχθρούς μας το προβάδισμα [να δουν το οτιδήποτε από το αεροσκάφος]. Αναγνωρίζουμε ότι το κάνουμε για την ενημέρωση του κοινού, του Κογκρέσου, αλλά δεν πρόκειται να πούμε τίποτα παραπάνω».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες ότι κατασκευάζονται ήδη πέντε stealth βομβαρδιστικά B-21 Raider, καθώς επίσης και την επιθυμία του για την απόκτηση 145 stealth βομβαρδιστικών ίδιου τύπου, τα οποία προορίζονται να αντικαταστήσουν σημαντικό αριθμό των υφισταμένων βομβαρδιστικών B-2 Spirit αλλά και των B-1 Lancer.

loading...