Βayraktar: Το ισραηλινό όπλο που διαλύει τα drones χωρίς πυραύλους και η Ελλάδα



Το Scorpius τα αλλάζει όλα αν επιλεγεί από την Ελλάδα.

Βayraktar: Το ισραηλινό όπλο που διαλύει τα drones χωρίς πυραύλους – Το Scorpius τα αλλάζει όλα!

Ισραηλινό σύστημα Scorpius της IAI αναχαιτίζει εναέριες απειλές χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικές δέσμες – ενώ διακρίνει τους εχθρικούς και τους φιλικούς στόχους.


Το σύστημα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε εμβέλεια από δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Μέχρι σήμερα, γράφει το ισραηλινό ynet.co.il, στον ηλεκτρονικό πόλεμο στον αέρα ήταν δυνατό από λάθος να καταρριφθούν ακόμα και φιλικά αεροσκάφη.

Όμως, το νέο ισραηνικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου είναι ικανό να σαρώσει έναν μεγάλο εναέριο χώρο και να εκτοξεύσει μια επιθετική δέσμη που θα «τυφλώσει» έναν πύραυλο, ένα UAV ή ένα μαχητικό αεροσκάφος, χωρίς να το συγχέει με άλλα αεροσκάφη της περιοχής.

Η ισραηλινή IAI ανέπτυξε την τεχνολογία των «πολλαπλών ακτίνων» με το Scorpius να κάνει το επόμενο βήμα από το αντίστοιχο ρωσικό όπλο ηλεκτρονικού πολέμου, το οποίο στοχεύει μια συγκεκριμένη περιοχή και χτυπά οποιοδήποτε αεροσκάφος βρίσκεται μέσα σε αυτήν.

Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το ισραηλινό σύστημα πουλήθηκε πρόσφατα σε τρεις ξένους πελάτες για τους οποίους δεν έχει διαρρεύσει καμία πληροφορία ενώ και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό.

Το σύστημα Scorpius θα λειτουργεί σε πέντε διαφορετικές διαμορφώσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα, για επιχειρησιακή δραστηριότητα και εκπαίδευση.

Θα μπορεί να επιτίθεται σε στόχους αυτόματα, χωρίς να επιβαρύνει περισσότερο τον χειριστή, ειδικά αν είναι πιλότος μαχητικού.

Λέτε να δούμε το Scorpius κάποια στιγμή και στην Ελλάδα;

Η Αθήνα επιδιώκει να αναπτύξει τεχνολογία αντιμετώπισης των τουρκικών Bayraktar και μία τέτοια προσθήκη θα άλλαζε σίγουρα τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.