Βayraktar: Θα τα διαλύσουμε λένε οι Ρώσοι – Εύκολοι στόχοι



Οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν εύκολους στόχους τα Bayraktar.

Βayraktar: Θα τα διαλύσουμε λένε οι Ρώσοι που τα χαρακτήρισαν εύκολους στόχους.

Ο αναπληρωτής αρχηγός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Γιούρι Μουράβκιν αποκάλεσε τα τουρκικά Bayraktar εύκολο στόχο για τα ρωσικά Pantsir-S.

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων και πυροβόλων «Carapace» (σ.σ. Pantsir-S1) μπορούν εύκολα να χτυπήσουν τα τουρκικά drones Bayraktar, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής αρχηγός των αντιαεροπορικών στρατευμάτων πυραύλων σε τηλεδιάσκεψη Γιούρι Μουράβκιν, γράφει το ρωσικό ria.ru.

Σύμφωνα με τους Ρώσους τα αργά Bayraktar «είναι ο πιο βολικός στόχος».

Μάλιστα, ο Ρώσος στρατηγός είπε πως ακόμα και τα ρωσικά drone Orion μπορoύν να αντιμετωπίσουν τα Bayraktar, σε αντίθεση με όσα είχε αναφέρει Ρώσος πιλότος μαχητικών και blogger.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί οι ρωσικοί και οι ισραηλινοί πύραυλοι δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τα Bayraktar στη Συρία και τη Λιβύη, o στρατηγός Μουράβκιν σημείωσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα ρωσικά Pantsir δεν είχαν χειριστές ή δεν ήταν σωστά καμουφλαρισμένα.

Σε ρεπορτάζ του τουρκικού Haber 7 αναφέρονταν ότι τουρκικό Bayraktar TB2 χτύπησε σημαντικό αριθμό Pantsir-S κατά τη διάρκεια της επίθεσης των συριακών ενόπλων δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ και κατέστρεψε σχεδόν όλα τα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα αεράμυνας στη Λιβύη όταν οι σχηματισμοί του Χάφταρ προσπάθησαν να καταλάβουν την Τρίπολη.

Την ίδια ώρα, ρωσικός στρατός κατάφερε όχι μόνο να καταρρίψει επιτυχώς, αλλά και να καταλάβει στην Αρμενία ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων Bayraktar TB2, τo oποίο παραδόθηκε για να το μελετήσει και να αναπτυχθούν αποτελεσματικά μέσα αντιμετώπισης των Bayraktar.