Οι Τούρκοι άφησαν ελεύθερους τον Έλληνα αστυνομικό και τη σύντροφό τουΤέλος καλό, όλα καλά, στην υπόθεση του Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του στον Έβρο, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους.
 
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως το ελληνικό ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο, τονίζοντας παράλληλα και τις ενέργειες που υπήρξε από την πλευρά της Κυβέρνησης, καθώς από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, μετά από εντολή του υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην περιοχή μετέβη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

«Μοναδικός όρος να παραμείνουν στην Τουρκία για 48 ώρες»
Στην επίσημη ενημέρωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζει πως ο μόνος όρος που υπήρξε, είναι να παραμείνουν για τις επόμενες 48 ώρες στην Τουρκία ο Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του.

Ο λόγος, προκειμένου να ελεγχθούν τα κινητά τους τηλέφωνα:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του.

»Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

»Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού -που ήταν εκτός υπηρεσίας- ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ.

»Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

»Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

»Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».

loading...