Αν στείλουμε Στρατό στο Μάλι δεν θα πάει για "τσάι και συμπάθεια" - Νέο μακελειό τζιχαντιστών



Στο Μάλι σήμερα τζιχαντιστές σκότωσαν πρώτα τον οδηγό πριν βάλουν φωτιά στο λεωφορείο και σκοτώσουν τους ανθρώπους μέσα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών με μωρά, νεαρών εγκύων και ηλικιωμένων.

Σε προηγούμενο άρθρο εξηγήσαμε γιατί η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Σαχέλ 

Είναι αδιαμφησβήτητο πως με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Σαχέλ , ασκούμε την  τέχνη της στρατιωτικής διπλωματίας, η οποία είναι η μόνη στην εποχή μας, που φέρνει απτά οφέλη για την χώρα μας.

Η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Σαχέλ, είναι μια ανάγκη που απορρέει όχι μόνο από την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, αλλά και από αυτή της ΕΕ στην Αφρική, με σκοπό την ασφάλεια και την παραμονή των Αφρικανών στις χώρες τους, και την μη μετακίνηση τους στην Νότια Ευρώπη.

Ωστόσο η κατάσταση στην περιοχή δεν απέχει από το να χαρακτηριστεί....ήρεμη. 

33 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση στο κέντρο του Μάλι
 
Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν σε επίθεση το Σάββατο από ύποπτους τζιχαντιστές στην περιοχή Μόπτι του κεντρικού Μάλι αυξήθηκε στους 33, ανέφεραν τοπικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων EFE.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Songho από μια ομάδα ενόπλων ατόμων εναντίον ενός οχήματος σε δρόμο που συνδέει τις πόλεις Bandiagara και Sevaré.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν πρώτα τον οδηγό πριν βάλουν φωτιά στο λεωφορείο και σκοτώσουν τους ανθρώπους μέσα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών με μωρά, νεαρών εγκύων και ηλικιωμένων.

Τα γειτονικά χωριά και η πολιτοφυλακή Donzo, που αποτελείται από παραδοσιακούς κυνηγούς Dogon, κατήγγειλαν «την απουσία του κράτους» σε αυτήν την περιοχή.

Πολλές τοπικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων EFE περιέγραψαν την επίθεση ως «βάρβαρη και σκληρή».
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επικοινωνία από τη μεταβατική κυβέρνηση για το τι συνέβη.
 
Το Μάλι διέρχεται μια περίπλοκη κατάσταση ανασφάλειας και πολιτικής αστάθειας με την παρουσία τζιχαντιστικών ομάδων, οι οποίες εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον του άμαχου πληθυσμού, του στρατού του Μάλι και των ξένων δυνάμεων και των Ηνωμένων Εθνών.

Υπήρξαν επίσης δύο πραξικοπήματα σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά τα οποία ξεκίνησε μια μεταβατική διαδικασία που δεν έχει ακόμη κορυφωθεί, εν αναμονή της διενέργειας γενικών εκλογών που δεν έχουν ακόμη προγραμματιστεί.

Ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πρόσφατα πως "εξετάζουμε την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών" 

Αν τελικά αποφασιστεί η αποστολή δεν αποκλείεται οι ελληνικές δυνάμεις να έρθουν αντιμέτωπες και με τέτοια περιστατικά... Επ΄ουδενί δηλδή δεν θα πάνε για "τσάι και συμπάθεια"... 

loading...