Παναγιωτόπουλος: Για το ανεμβολίαστο εν υπηρεσία προσωπικό των Ε.Δ.Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Σίτιση ανεμβολίαστου μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε Στρατιωτικές Μονάδες», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, και τα μέτρα τα οποία συνακόλουθα ελήφθησαν, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων προστασίας κατά του Covid- 19, έχει καθοριστεί όπως οι κλειστοί χώροι εστίασης λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ για το ανεμβολίαστο εν υπηρεσία προσωπικό, συνεχίζεται η διανομή γευμάτων σε πακέτο (take away).

Επίσης, αποτελεί κύριο μέλημα των Διοικήσεων η λήψη όλων των καταλλήλων μέτρων ώστε να εξασφαλίζεται η σίτιση του ανεμβολίαστου προσωπικού, με κύριο γνώμονα την προστασία του από ενδεχόμενη μόλυνση από τον Covid- 19.

Σε κάθε περίπτωση οι χώροι όπου σιτίζονται τα μόνιμα στελέχη, τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα, είναι αξιοπρεπέστατοι και ευπρεπείς.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η σίτιση του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού που εκτελεί υπηρεσίες, με τη διαδικασία του πακέτου μίας χρήσης και μακράν οργανωμένου χώρου εστίασης, είναι μία πρακτική που εφαρμόζεται στις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξάρτητα από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό επιβάλλεται από το είδος της εκτελούμενης αποστολής ή υπηρεσίας καθώς και από τη γενικότερη φύση των στρατιωτικών καθηκόντων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
loading...