Ανησυχία Ερντογάν για ταραχές των Τούρκων στρατιωτών και μαχητών στη Συρία



«Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν φοβάται για ταραχές των Τούρκων στρατιωτών και μαχητών στη Συρία», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν πρόλαβε να φέρει κανένα αποτέλεσμα, αφού τελείωσε πριν καν αρχίσει.

 Επί δύο μήνες σημειώθηκαν αραιές αψιμαχίες.  Επιπλέον, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αυτή τη στιγμή έχουν υποστεί περισσότερες απώλειες από τους Κούρδους της Συρίας και αυτό δεν ήταν σχεδόν μέρος των σχεδίων του αρχηγού του κράτους.
 
Επιπλέον, οι Κούρδοι έχουν ήδη απενεργοποιήσει πολλά από τα τεθωρακισμένα οχήματα των αντιπάλων τους.

Δυσαρέσκεια στους στρατιωτικούς που εστάλησαν στη Συρία

Τώρα η κατάσταση για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι γενικά πολύ δύσκολη, αφού πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγει μια εξέγερση μεταξύ του στρατού και των μαχητών.

Η προεπαναστατική κατάσταση ξεκίνησε όταν το εθνικό νόμισμα έπεσε στην Τουρκία. Εξαιτίας αυτού, ξεκίνησαν διαμαρτυρίες σε διάφορους τομείς της κοινωνίας.

Η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά τεταμένη πλέον, οπότε ο Ερντογάν δεν χρειάζεται ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Οι τάσεις διαμαρτυρίας μεταξύ των στρατιωτών αυτού του κράτους και των φιλοτουρκικών τρομοκρατών στη Συρία μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτα αποτελέσματα αυτής της επιχείρησης.

Οι μαχητές αναμένουν ότι ο Ρετζέπ Ερντογάν θα πληρώσει για τη δουλειά τους σε ξένο νόμισμα ή μια αξιοσημείωτη αύξηση των πληρωμών για να φτάσει στο επίπεδο πριν από την κρίση.

Τις ίδιες επιθυμίες εκφράζουν, αν και όχι τόσο επίμονα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί.

 Επιπλέον, δεδομένης της κατάστασης στην Τουρκία, μπορεί να αποδειχθεί ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να πληρώσει καθόλου τις στρατιωτικές δυνάμεις που τη βοηθούν.

Και με τους μαχητές είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Φόβος για περαιτέρω κατάρρευση της τουρκικής λίρας

 Πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, η τουρκική λίρα θα καταρρεύσει κατά 20-30%, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε ταραχές και άλλα κολοσσιαία προβλήματα στο κράτος.

Αυτή τη στιγμή ο Τούρκος ηγέτης προσπαθεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην οικονομία της χώρας, ωστόσο, προχωρώντας σε μάλλον παράλογες κινήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, μόνο θα επιδεινώσουν τα πάντα.

Ωστόσο, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η αξία του εθνικού νομίσματος αναμένεται να καταρρεύσει κατά 250% σε σύγκριση με την αρχή του τρέχοντος έτους.

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν κατηγορεί τους δυτικούς πράκτορες για όλα, αλλά αυτό δεν τον σώζει - πολυάριθμες διαδηλώσεις γίνονται στο κράτος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει την κατάσταση υπό έλεγχο, αλλά δεν μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο αναπτύχθηκαν οι στρατιωτικοί αυτής της χώρας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας - να επιτεθούν στους Κούρδους, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

fbm.ru, Yandex.ru,