Η ρωσική «Kronstadt» κατασκεύασε νέο εργοστάσιο για dronesΗ Ρωσία κατά την «μαύρη δεκαετία» Γέλτσιν υπέστη τόσο μεγάλη οικονομική καθίζηση που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω στα εξοπλιστικά προγράμματα και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων.

Στα χρόνια της προεδρίας Πούτιν αυτό το κενό προσπαθεί  να το καλύψει.

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής drones “Kronstadt” κατασκεύασε το πρώτο στη Ρωσία νέο εργοστάσιο αεροσκαφών από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Εκεί θα κατασκευάζει το δικό της drone Orion το οποίο πρόσφατα δοκιμάστηκε επιτυχώς σε ρόλο “φονιά” εχθρικών drones, όσο και drones άλλων εταιρειών.

Επίσης θα κατασκευάσει μεγάλα drones μεγέθους αεροσκάφους και ελικοπτέρου. Ο χώρος δημιουργίας του εργοστασίου έχει έκταση 50 εκταρίων. Εκεί θα δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις της JSC Kronstadt και της θυγατρικής της JSC Dubna Machine-Building Plant.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κατασκευαστεί ακόμα ένα πεδίο δοκιμών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη 100 παραγγελίες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και για ξένους πελάτες. Η εταιρεία κατασκευάζει και ένα νέο σύστημα ελέγχου για σμήνη drones με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

loading...