Οι Αμερικανοί εκπαιδεύονται στα νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα M-109A7 PaladinΟ αμερικανικός Στρατός ξεκίνησε την εκπαίδευση στη χρήση του νέου αυτοκινουμένου πυροβόλου M-109A7 Paladin στο εκπαιδευτικό κέντρο του Fort Stewart στη Τζώρτζια. Πρόκειται για την τελευταία και πλέον εκσυγχρονισμένη έκδοση του Α/Κ πυροβόλου Paladin.

Σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις, πυροβόλα M-109A7 Paladin που εξοπλίζουν το 1ο Τάγμα του 9ου Συντάγματος πεδινού πυροβολικού (“BattleKings Battalion”), της Ομάδας Μάχης της 2ας Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 3ης Μεραρχίας Πεζικού, πραγματοποίησαν ασκήσεις βολής με πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια δοκιμών αποδοχής επιπέδου VI στις 5 Νοεμβρίου.

Η πρώτη μονάδα που εξοπλίστηκε και δοκίμασε τα νέα εκσυγχρονισμένα πυροβόλα ήταν η πυροβολαρχία Bravo του 1ου Τάγματος.

Η 2η Ταξιαρχία της 3ης Μεραρχίας Πεζικού, γνωστή και ως “Spartan Brigade” είναι η αιχμή του δόρατος της Μεραρχίας και πρωτοστατεί στη φάση μετασχηματισμού της “βαριάς” μεραρχίας του Στρατού των ΗΠΑ σε μια σύγχρονη μονάδα, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Τα νέα M-109A7 Paladin προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα ελιγμών, καλύτερη επιβιωσιμότητα και βελτιώσεις στη διαδικασία συντήρησης καθώς διαθέτουν πλήρως ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα διάγνωσης βλαβών.

Το τελευταίο φέρνει το M-109A7 σε μια μοναδική σχέση κόστους-απόδοσης σε ό,τι αφορά στους τομείς της συντήρησης και της διοικητικής μέριμνας, σύμφωνα με τους υπευθύνους ανεφοδιασμού.

Το πήγμα του οχήματος έχει μεγάλες ομοιότητες σε υποσυστήματα και μηχανικά μέρη με το όχημα Μ-2 Bradley διευκολύνοντας τη ροή ανταλλακτικών από τα αποθέματα της μονάδας, ενώ το νέο υψηλής τάσης σύστημα περιστροφής του πύργου έχει αντικαταστήσει το παραδοσιακό σύστημα υδραυλικής περιστροφής, που ήταν επιρρεπές σε πολλές βλάβες και διαρροές υγρών.

Πολλά από τα παλιά στοιχεία διεύθυνσης και ελέγχου που κινούνταν υδραυλικά αντικαταστάθηκαν με ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης που είναι και πιο αξιόπιστα και καλύτερης απόδοσης.

Ο κινητήρας είναι όμοιος με εκείνον του ΤΟΜΑ Bradley, το πήγμα έχει γίνει φαρδύτερο, η απόσταση από το έδαφος έχει μεγαλώσει, μονάδες ψηφιακής απεικόνισης έχουν αντικαταστήσει τα αναλογικά όργανα και ένα νέο σύστημα ανάρτησης κάνουν το όχημα περισσότερο ευέλικτο, ικανό να κινείται ταχέως, να τάσσεται και να ανοίγει πυρ για να μετακινηθεί ξανά γρήγορα σε κάθε καιρική κατάσταση και περιβάλλον υποστηρίζοντας άμεσα τις δυνάμεις ελιγμού.

loading...