Ρωσία: Σε υπηρεσία μπήκε το νέο αντιαεροπορικό σύστημα S-550Ο επικεφαλής της κρατικής τεχνολογικής εταιρείας Rostec Rostec Sergei Chemezov δήλωσε στο Dubai Airshow 2021 ότι το S-550 θα διαθέτει δυνατότητα ανίχνευσης στόχων και αναχαίτισης πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας

Το νέο ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-550 πέρασε με επιτυχία τις κρατικές δοκιμές και εισήλθε σε πολεμική υπηρεσία, δήλωσε στο TASS πηγή προσκείμενη στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Το σύστημα αεράμυνας S-550 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις κρατικές δοκιμές. Η πρώτη συστοιχία S-550 έχει εισέλθει σε μάχιμη υπηρεσία", δήλωσε.

Η πηγή περιέγραψε το νέο σύστημα ως "ένα απολύτως νέο και ασυναγώνιστο κινητό σύστημα στρατηγικής πυραυλικής άμυνας", ικανό να "πλήξει διαστημόπλοια, οχήματα επανεισόδου βαλλιστικών πυραύλων και υπερηχητικούς στόχους σε ύψος δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων".

Σύμφωνα με την πηγή, το νέο σύστημα γίνεται μέρος της συνολικής πυραυλικής και αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας, που αποτελείται από τα συστήματα Pantsir (χαμηλού υψομέτρου), τα συστήματα μεγάλου βεληνεκούς S-350, S-400 και S-500 και το S-550 (στο διάστημα).

Επίσημες πηγές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες στο TASS.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη του υπουργείου στις 9 Νοεμβρίου ότι στις συναντήσεις της αμυντικής βιομηχανίας στο Σότσι τον Νοέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δώσει έμφαση στη σημασία της παράδοσης των συστημάτων αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας S-350, S-500 και S-550 στα ρωσικά στρατεύματα.

Ο επικεφαλής της κρατικής τεχνολογικής εταιρείας Rostec Rostec Sergei Chemezov δήλωσε στο Dubai Airshow 2021 ότι το S-550 θα διαθέτει δυνατότητα ανίχνευσης στόχων και αναχαίτισης πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας.

Πηγή προσκείμενη στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα στο TASS ότι το σύστημα S-550 δεν αποτελεί προσπάθεια αναβίωσης ενός ομώνυμου σχεδίου της σοβιετικής εποχής, αν και χρησιμοποιήθηκαν κάποιες μη υλοποιημένες έννοιες του κατά τη δημιουργία της σύγχρονης έκδοσης.

loading...