Ατελείωτο το κύμα δωρεών του Παναγιώτη Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό



Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και Υποναυάρχου επί τιμή Παναγιώτης Λασκαρίδης, συνεχίζει το προσωπικό του στοίχημα να κάνει μόνος του ό,τι δεν έχουν κάνει ολόκληρες κοινότητες ή οργανωμένες ομάδες επί δεκαετίες, για την ενίσχυση του ενδόξου Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 27 Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, υπεγράφη σύμβαση για την μεταβίβαση με δωρεά, δύο νέων πλήρων συστημάτων παραγωγής αέρα υψηλής πίεσης, όμοια με εκείνα που βρίσκονται εγκατεστημένα στις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ του Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ και του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και Υποναυάρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Κατά την τελετή υπογραφής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, η ευγενική δωρεά του οποίου θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό κρίσιμων συστημάτων της προωστήριας εγκατάστασης των φρεγατών τύπου «S».

Τα συστήματα συμπιεστών είναι βασικά για τα πολεμικά πλοία, καθώς λειτουργούν σχεδόν διαρκώς. Χρησιμοποιούνται στην εκκίνηση των μηχανών και των ηλεκτρομηχανών, μέσω αυτών πληρώνονται με αέρα αναπνευστικές συσκευές και μπουκάλες δυτών, χρησιμοποιούνται για βολή τορπίλης και τροφοδοτούν ως εναλλακτικό σύστημα τον έλεγχο λειτουργίας των μηχανών του πλοίου.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν επίσης o ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.