Αδικίες στην επιλογή προσωπικού στην Επιχείρηση Υποστήριξης Ειρήνης Κοσσυφοπεδίου



ΘΕΜΑ : Επιλογή Προσωπικού στην Επιχείρηση Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ)

α. Φ.290/59/44803/Σ.6173/28 Δεκ 21/ΓΕΣ/Β’ ΚΛΑΔΟΣ/Δ.Β2(ΔΙΜΜΟΠ)/1β

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 01/09.1.2022 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Φ.

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το  (β) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Φ.), με το οποίο μας εγνώσθη ότι, στην (α) σχετική διαπιστώθηκε ότι τα στελέχη του Υγειονομικού Σώματος (ΥΓ) - πλην του Ιατρού και της ειδικότητας Νοσοκόμου Τραυματιοφορέα - αποκλείστηκαν από  την επιλογή, για  κάλυψη αναγκών Επιχείρησης Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.

Επειδή το ανωτέρω γεγονός δημιουργεί δυσαρέσκεια στα στελέχη του Υγειονομικού Σώματος, που για άγνωστους λόγους διαφοροποιεί ειδικότητα από ειδικότητα, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας, προκειμένου να συμπεριληφθεί το σώμα του (ΥΓ) στο σύνολο των ειδικοτήτων που απαιτείται για την επάνδρωση της αποστολής, καθώς αυτό απαρτίζεται από μεγάλο αριθμό έμπειρων στελεχών με προϋπηρεσία σε ΕΥΕ, τα οποία έχουν μεταταχθεί από όλα τα Όπλα – Σώματα.

............

ΘΕΜΑ : Άρση αδικίας για την επιλογή προσωπικού Επιχείρηση Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ)

ΣΧΕΤ : Φ.290/59/44803/Σ.6173/28 Δεκ 21/ΓΕΣ/Β’ ΚΛΑΔΟΣ/Δ.Β2(ΔΙΜΜΟΠ)/1β

Σύμφωνα με το σχετικό  έγγραφο, μας γνωρίστηκε ότι, στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας μας στην Επιχείρηση Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου , προκηρύσσονται θέσεις κατάλληλου προσωπικού για κάλυψη αναγκών, που θα επανδρώσει τη Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΛΕ ΕΛΔΥΚΟ -3/21), λόγω της επικείμενης αντικατάστασης του ήδη υπηρετούντος προσωπικού σε αυτήν.

Μετά λύπης, διαπιστώθηκε ότι τα στελέχη του (ΥΓ) -πλην του Ιατρού και της ειδικότητας Νοσοκόμου Τραυματιοφορέα-  αποκλείονται της εν λόγω διαδικασίας επιλογής. Συγκεκριμένα, στην επιλογή των υπόλοιπων καθηκόντων όπου αναγράφονται ο βαθμός των Στελεχών και του Όπλου-Σώματος (ΟΣ), αναγράφεται επακριβώς (ΟΟ- ή ΤΧ ή ΥΠ ή ΕΜ) εξαιρώντας το σώμα του (ΥΓ),  αντί της πολιτικά ορθότερης συμπερίληψης όλων των Όπλων -Σωμάτων (ΟΟΣ).

Αυτή τη στιγμή, το σώμα του (ΥΓ) απαρτίζεται από μεγάλο αριθμό έμπειρων Στελεχών με προϋπηρεσία σε (ΕΥΕ), τα οποία έχουν μεταταχθεί από όλα τα ‘Οπλα – Σώματα. Ωστόσο, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις με το ως άνω έγγραφο, αποκλείονται της διαδικασίας υποβολής προσωπικής αναφοράς.

Συγκεκριμένα, προτείνεται με άμεσο έγγραφο της Ομοσπονδίας μας να γίνει πρόταση-σύσταση ορθής επανάληψης του εγγράφου, τόσο για την τρέχουσα όσο και για τις μετέπειτα διαδικασίες επιλογής προσωπικού για (ΕΥΕ) , δοθείσης της αναγκαίας -λόγω ανακοινοποίησης- χρονικής παράτασης υποβολής αναφορών και απαιτούμενων δικαιολογητικών για την τρέχουσα διαδικασία επιλογής προσωπικού για (ΕΥΕ).

Ζητούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να συμπεριληφθεί το σώμα του (ΥΓ) στο σύνολο των ειδικοτήτων που απαιτείται για την επάνδρωση της αποστολής, ώστε να αρθεί η -φερόμενη ως αδικία- εξαίρεση εις βάρος των συναδέλφων που υπηρετούν στο (ΥΓ).