Ο Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την ΕΑΒ και ενημερώθηκε για τις εργασίες αναβάθμισης των F-16 και των P-3 Orion



Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στο Σχηματάρι επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του ενημερώθηκε από στελέχη της διοίκησης για την πορεία των εργασιών «για προγράμματα-κλειδιά που ενισχύουν την εθνική άμυνα της χώρας», όπως την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας F-16 Block 52 Advanced και 52+ σε Viper και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΑΒ, το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας F-16 Block 52 Advanced και 52+ σε Viper εκτελείται με βάση τα στενά χρονοδιαγράμματα, ενώ μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί εννέα αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, προστίθεται στην ανακοίνωση,επιταχύνεται η εκτέλεση όλων των προγραμμάτων που έχει αναλάβει η ΕΑΒ, ενώ η εταιρεία δίνει έμφαση στον σχεδιασμό νέων προϊόντων. Έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη Μη Επανδρωµένων Εναέριων Οχημάτων (UAV)με χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εισέρχεται και στον χώρο των δορυφορικών συστημάτων.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το 2021 η ΕΑΒ ενίσχυσε με 420 εργαζομένους το στελεχιακό δυναμικό της, ενώ γίνεται γνωστό ότι το 2022 προγραμματίζονται επιπλέον 350 προσλήψεις.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δουλειά που γίνεται στην ΕΑΒ και τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση σε συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των σύγχρονων προκλήσεων. Διαβεβαίωσε δε «για τη στήριξη της Πολιτείας, με στόχο την επίτευξη αμοιβαίως επωφελών αποτελεσμάτων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτρης Παπακώστας σχολίασε ότι «το 2022 θα είναι μια χρονιά μεγάλης προόδου για την ΕΑΒ, η οποία επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές της, αποσπά τα εύσημα από τους συνεργάτες της, ενώ με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εξελίσσονται για εκατοντάδες νέους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν εξάγει τεχνολογία και τεχνογνωσία. Τον τελευταίο χρόνο η ΕΑΒ πέτυχε θετικά οικονομικά αποτελέσματα, ώστε τη νέα χρονιά να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική».