Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει 100 αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ στην ΟυκρανίαΤο Ηνωμένο Βασίλειο δώρισε 100 αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ στην Ουκρανία.

Μετά την προμήθεια αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων, το Λονδίνο αποφάσισε να δωρίσει αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ στο Ουκρανικό Ναυτικό, οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρέσβη της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρασχέθηκαν για την καταπολέμηση ρωσικών πλοίων στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα.

«Για πρώτη φορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό, θα λάβουν πραγματικά όπλα, πυραύλους, που θα μας επιτρέψουν επιτέλους να αντιτάξουμε κάτι στους Ρώσους στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα» - δήλωσε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadym Πρυσταϊκό.

Άλλες λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα μέχρι την τρέχουσα ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση, μιλάμε για εκατό πυραύλους, εξάλλου, δύο διαφορετικών τύπων - ο ένας θα είναι σχεδιασμένος να εκτοξεύεται από θαλάσσια πλοία, ενώ το άλλα θα είναι για εκτόξευση από αερομεταφορείς.

Με τη σειρά του, υπάρχουν υποθέσεις ότι μιλάμε για ελαφρούς πυραύλους, ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι, λόγω της εμφάνισης τέτοιων πυραύλων, το Κίεβο μπορεί να ξεκινήσει νέες προκλήσεις στο στενό του Κερτς, αφού ακόμη και με βεληνεκές των 20 30 χιλιομέτρων τέτοιοι πύραυλοι αποτελούν σημαντική απειλή.