Πρώην μηχανικός Πολεμικού Ναυτικού ομολόγησε την παράδοση μυστικών πυρηνικών υποβρυχίων σε ξένη δύναμηΈνας πρώην μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατηγορείται για προσπάθεια πώλησης μυστικών σχετικά με τα πυρηνικά υποβρύχια σε μία ξένη δύναμη, ενώ παραδέχτηκε χθες την ενοχή του, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους εισαγγελείς.

Ένας δικηγόρος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκανε γνωστή τη συμφωνία με τον πυρηνικό μηχανικό Τζόναθαν Τόιμπι στη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Δυτικής Βιρτζίνιας.

Ο 42χρονος Τόιμπι παραδέχτηκε τη διάπραξη κατασκοπείας μαζί με τη σύζυγό του για την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών. Πρόκειται για παραβίαση της Νομοθεσίας Περί Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ που επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η 45χρονη σύζυγος του Τόιμπι, Ντιάνα κατηγορήθηκε με την παροχή βοήθειας στον σύζυγό της, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες εγκληματικής δράσης. Η ίδια, δεν παραδέχτηκε την ενοχή της.

Η συμφωνία παραδοχής της ενοχής του από τον Τόιμπθ προβλέπει την πιθανή επιβολή ποινής φυλάκισης στον ίδιο, μεταξύ 12 και 17 ετών.