Πρόγραμμα επιχειρησιακής αξιολόγησης του Spike-NLOS για τον Αμερικανικό ΣτρατόΟ Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την Lockheed Martin, συνολικής αξίας $ 138,9 εκατομμυρίων, για το πρόγραμμα επιχειρησιακής αξιολόγησης του αντιαρματικού βλήματος Spike-NLOS. Ο Αμερικανικός Στρατός έχει επιλέξει το Spike-NLOS για χρήση από τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64E Guardian Apache, ως ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευση ενός νέου βλήματος προσβολής αντίστοιχου βεληνεκούς εγχώριας σχεδίασης. 

Η επιλογή του Spike-NLOS δεν είναι μια μεμονωμένη κίνηση, αλλά εντάσσεται στον ευρύτερο προγραμματισμό αναβάθμισης των δυνατοτήτων του ελικοπτέρου, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της έκδοσης Version.6.

Μια από τις βελτιώσεις της έκδοσης Version.6 είναι και η αύξηση της μέγιστης εμβέλειας του ραντάρ χιλιομετρικού κύματος Longbow από τα 8 στα 16 χιλιόμετρα.  Η αύξηση της εμβέλειας του Longbow δεν συμβαδίζει με το μέγιστο βεληνεκές ούτε του AGM-114 Hellfire, ούτε του διαδόχου του JAGM (αμφότερα 8 χιλιόμετρα). 

Έτσι επιλέχθηκε ο Spike-NLOS ο οποίος επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 32 χιλιόμετρα. Συνεπώς τα αμερικανικά AH-64E Guardian Apache θα μπορούν να προσβάλουν στόχους με ίδια μέσα στα 16 χιλιόμετρα ή με τη βοήθεια κατάδειξης στόχου από το έδαφος στα 32 χιλιόμετρα. Το πρόγραμμα αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2025