Νέα πρόκληση Ερντογάν: Το θέμα των νησιών στο Αιγαίο είναι πάντα αμφιλεγόμενοΑπειλητικός απέναντι στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Συνεχίζει τις προκλητικές τοποθετήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς αυτή τη φορά αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών.

Την ώρα που οι μέρες του στην προεδρία της Τουρκία είναι μετρημένες (μιας και η μισή χώρα θα ψηφίσει άλλον), ο ίδιος απειλεί πως αν η Αθήνα δεν αλλάξει στάση, τότε θα φέρει το θέμα «στο υψηλότερο επίπεδο».

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ» ανέφερε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα. Ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα, να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για τον λόγο αυτό ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

Όλα αυτά φυσικά λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε 17 ακριτικά νησιά, κάτι που έκανε έξαλλους τους Τούρκους.