Χαρδαλιάς: Ευγνωμοσύνη για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις ακριτικές περιοχέςΤο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πέρα από το κομμάτι που αφορά τον εξοπλισμό της χώρας, δίνει ταυτόχρονα ιδιαίτερη σημασία στην καθημερινότητα των στελεχών μας, πόσω μάλλον στις ακριτικές περιοχές, που παλεύουν καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες σε μία περιοχή με όλα τα γεωπολιτικά προβλήματα που γνωρίζουμε. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα, από τη Χίο, στο πλαίσιο τετραήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί σε έδρες σχηματισμών, μονάδων και επιτηρητικών φυλακίων του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Σε κάθε περίπτωση», συμπλήρωσε, «νομίζω ότι το αποτέλεσμα των συναντήσεων (με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τοπικές αρχές και φορείς) έχει πολύ θετικό πρόσημο».

«Μόνο σεβασμό και ευγνωμοσύνη για την προσπάθεια που κάνουν τα στελέχη μας σε όλη τη χώρα και ειδικά εδώ στις εσχατιές του Αιγαίου και της πατρίδας» υπογράμμισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σήμερα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, επισκέφθηκε αρχικά τη Λέσβο. Συγκεκριμένα, μετέβη στο στρατηγείο της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, το επιτηρητικό φυλάκιο «Προβοσκίδας» και το Ναυτικό Παρατηρητήριο Αγριελιάς Λέσβου, όπου ενημερώθηκε από τις διοικήσεις τους για την αποστολή, τα κύρια έργα και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

Επίσης, επισκέφθηκε την κανονιοφόρο «Πολεμιστής» που ναυλοχεί στο λιμάνι του νησιού. Κατά την επίσκεψη ξεναγήθηκε στα βασικά διαμερίσματα του πλοίου και συνομίλησε με το πλήρωμα.

Επόμενοι σταθμοί ήταν τα Ψαρά και η μικρονησίδα Παναγιά, όπου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τα ομώνυμα επιτηρητικά φυλάκια. Επίσης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα δύο ακριτικά νησιά συναντήθηκε με τους δημάρχους Ψαρών Κωνσταντίνο Βρατσάνο και Οινουσσών Γεώργιο Δανιήλ. Στη Χίο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το στρατηγείο της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία, την αποστολή, τα κύρια έργα και τις τρέχουσες επιχειρησιακές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχηματισμού.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Ν. Χαρδαλιά στα κλιμάκια επιφυλακής ελικοπτέρων του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας, στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου συνομίλησε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό. 

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ