Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)



Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, η επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με θέμα “Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)”, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, με την οποία αναδεικνύει το συγκεκριμένο πρόβλημα και αιτείται τη σχετική ενημέρωσή του όσον αφορά στις ενέργειες που προτίθεται να προβεί επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, στις υπόψη επιστολές τονίζεται το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, οι οποίοι αν και έχουν προσληφθεί στις ΕΔ εδώ και τρία (3) έτη, εντούτοις ακόμη αναμένουν να τους καταβληθούν:

- το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας,
- το επίδομα παραμεθόριων περιοχών, αν και υπηρετούν και παρέχουν εργασία σε τέτοιες περιοχές,
ενώ αντιμετωπίζουν πρόβλημα αποσαφήνισης της δικαιούμενης αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης με το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας.

Δεδομένου ότι κρίνεται άδικη και άνιση η αντιμετώπιση των ΟΒΑ από την πολιτεία έναντι των υπολοίπων στελεχών των ΕΔ, απαιτείται τροποποίηση του μισθολογικού καθεστώτος τους, προκειμένου να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη και το αίσθημα δικαιοσύνης και ασφάλειας σ’ αυτούς.