Ελληνοτουρκικά: «Σκασμένοι» οι Τούρκοι για τις καταγγελίες της Ελλάδας εναντίον τους



«Δυσφορία» στους Τούρκους για τα όσα ειπώθηκαν κατά της χώρας τους στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Ελληνοτουρκικά: «Δυσφορία» επικρατεί στην Τουρκία για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. Αυτό αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που αφιερώνει μεγάλο χώρο στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης της Αμερικής.

Μεταξύ άλλων οι Τούρκοι λένε ότι ο Μητσοτάκης κατήγγειλε την χώρας τους στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για συνεχείς προκλήσεις και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Προσθέτουν δε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέκρυψε το γεγονός ότι η Ελλάδα στρατικοποιεί τα νησιά, ενώ κατά τη γνώμη τους αυτό είναι παράνομο.

Επίσης γίνεται ακόμη μια φορά αναφορά για τις στενές σχέσεις της Ελλάδας με την Αμερική με τον Ερντοηγάν να εκφράζει πρόσφατα το παράπονο ότι «κοιτάμε τον χάρτη της Ελλάδας και βλέπουμε όλο αμερικάνικες βάσεις»

Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θέλει η Τουρκία από την χώρα μας. Να αποσύρει τα στρατεύματα της από τα ελληνικά νησιά την ώρα που η γειτονική χώρα αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία πάνω τους;

Ελληνοτουρκικά: Επαφή Ελλάδας – Τουρκίας στις 22/2

Παρά την προκλητικότητα της Τουρκίας ξεκινά νέα προσπάθεια επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες από τη νέα εβδομάδα. Συγκεκριμένα την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ολα αυτά σε μια ευρύτερη στρατηγική από την πλευρά της Τουρκίας διαφαίνεται ότι εντάσσεται η ένταση στα ελληνοτουρκικά, τη στιγμή που επιχειρεί εξομάλυνση των σχέσεών της με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.