Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Το Τάγμα Αζόφ χτύπησε με πυραύλους κατοικημένες περιοχές κοντά στη Μαριούπολη»Χτύπησε με πυραυλικά συστήματα τύπου Grad
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε πώς το Τάγμα Αζόφ χτύπησε με πυραυλικά συστήματα τύπου Grad κατοικημένες περιοχές κοντά στη Μαριούπολη.

Εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ χρησιμοποίησαν συστήματα Grad σε κατοικημένες περιοχές του προαστίου της Μαριούπολης και στο σχολείο στη Μαριούπολη, δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ.

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 975 στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας, είπε έπειτα ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «223 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 28 αεροσκάφη (στο έδαφος), 39 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, 86 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και όλμοι, 143 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων» καταστράφηκαν.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.