Τα εδάφη που κέρδισε η Ρωσία την πρώτη μέρα των μαχών (ΧΑΡΤΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ)Εγκαταλείπουν τη χώρα οι Ουκρανοί

Οι μάχες συνεχίζονται σφοδρές σε διάφορα στρατηγικά σημεία της χώρας με την πρώτη μέρα της εισβολής να δείχνει ότι η ζυγαριά γέρνει προς τη μεριά των Ρώσων.

Η εισβολή στην Ουκρανία, αν και αναμενόμενη, δεν μπόρεσε να αναχαιτιστεί από τις Ουκρανικές δυνάμεις. Οι Ρώσοι δείχνουν ότι επελαύνουν στα σημεία που έχουν ορίσει από πριν ότι θέλουν να πάρουν.

Οι μεγάλες πόλεις βομβαρδίζονται, το Τσέρνομπιλ κατελήφθη, ενώ το Κίεβο δέχεται τεράστια πίεση και όπως είπαν και αμερικανοί αξιωματούχοι στο περιοδικό Newsweek θα είναι θαύμα εάν αντέξει 96 ώρες και δεν πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Η πρώτη μέρα

Η πρώτη μέρα της εισβολής θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχημένη από την πλευρά των Ρώσων που σε λιγότερο από 24 ώρες έχουν πάει εκεί που θέλουν και έχουν εξασφαλίσει τις «θέσεις κλειδιά».

Σύμφωνα με τον χάρτη που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περιοχές (κόκκινο χρώμα) βόρεια του Κιέβου και το αεροδρόμιο Αντόνοφ, ενώ οι φήμες ότι ο ρωσικός στρατός φτάνει στην ουκρανική πρωτεύουσα, φουντώνουν.


Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Κριμαίας κάτι που σημαίνει ότι έχουν εξασφαλίσει τη διέλευση του στόλου τους στη Μαύρη Θάλασσα και μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποκόψουν την Ουκρανία.