Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για τρομοκρατία και PKK!Συνεχίζει στο ίδιο βιολί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ερντογάν: Εξαπέλυσε την, εμπρηστική, πεποίθηση ότι η Ελλάδα στηρίζει την τρομοκρατία, επιτρέποντας την εκπαίδευση στελεχών του PKK.

Η Τουρκία, μέσω του Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε υποστηρίξει ότι γίνονται σχετικές εκπαιδεύσεις στο Λαύριο.

Τώρα γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ταυτίζεται με αυτές τις δηλώσεις!

Επιστρέφοντας από την Αφρική, κατά τη διάρκεια της πτήσης, δημοσιογράφοι έκαναν ερωτήσεις στον Τούρκο πρόεδρο.

Σε μία εξ αυτών, ο Ερντογάν κλήθηκε να σχολιάσει τα λόγια του Σοϊλού (ότι δηλαδή η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες στον καταυλισμό του Λαυρίου).

Εκείνος απάντησε ότι πριν από 7-8 μήνες δεν είχε παρατηρηθεί ένα τέτοιο φαινόμενο.

Διαπιστώσαμε, είπε, κάποια ονόματα του PKK που μετέβησαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Λαύριο.

Ενημερώσαμε, προσθέτει, μέσω του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών την Ελλάδα γι’ αυτό το ζήτημα και υπάρχει κινητοποίηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερντογάν
«Έχουμε τα ονόματα. Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα. Είπαμε ‘αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά, και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής’. Υπάρχει κινητικότητα επί αυτού.

Είναι και κάτι άλλο. Όταν η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει ανενεργή στην ύπαιθρο, σχεδιάζουν την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη. Προσπάθησαν να το κάνουν ορισμένες φορές, στέλνοντας τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin, μέσω της γραμμής Kızıltepe.

Αυτές οι γραμμές έχουν μπλοκαριστεί. Όταν μπλοκαρίστηκαν, άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα. Έχει δύο σκέλη. Κάνουν δύο κινήσεις: εκπαίδευση και μεταφορά ανδρών και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης μέσω του καταυλισμού του Λαυρίου. Αναφέραμε αυτές τις δύο κινήσεις στην Ελλάδα».