Τούρκος αναλυτής»: Η επακούμβηση της «Λήμνος» στο «Κεμάλ Ρέίς» έπρεπε να είναι αιτία πολέμουΤούρκος «αναλυτής», επιβεβαίωσε  δημόσια την «επακούμβηση» της φρεγάτας «Λήμνος» επι της τουρκικής φρεγάτας  TCG Kemalreis (F-247) κλάσης Barbaros (MEKO 200TN) τον Αύγουστο του 2020, κατά την κρίση με το «Oruc Reis» που επιχείρησε να προκαλέσει η Τουρκία ανοιχτά του Καστελόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk o Αμπντουλάχ Άγαρ, «ειδικός» σε θέματα επακουμβήσεων, αναφέρθηκε στο περιστατικό -για το οποίο έως σήμερα η Άγκυρα τηρεί σιγή ιχθύος- χαρακτηρίζοντας την «επακούμβηση» ως… «αιτία πολέμου» με την Ελλάδα.

(Χρονικό σημείο  28:05 στο βίντεο/μετάφραση tourkikanea.gr)

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος αναλυτής:

«Η Ελλάδα όταν προστέθηκε και η Γαλλία, είδαμε πως τότε που τα πλοία προσέγγισαν πολύ το ένα το άλλο, φέρθηκε με πολύ θράσος

Δηλαδή  η φρεγάτα Λήμνος ήρθε και χτύπησε το δικό μας σκάφος το Κεμάλ Ρέις. Και αυτό το έκανε εσκεμμένα Και το δικό τους υπέστη ζημία και μαζί με ρυμουλκά το μετέφεραν στο λιμάνι του Πειραιά. Ακόμη κι αυτό στην πραγματικότητα είναι αιτία πολέμου».

Ο Άγαρ τόνισε πως ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ της Τουρκίας, μετά και τους νέους εξοπλισμούς και την αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ ημών. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά από το εμπάργκο που μας  επέβαλλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σχετικά με τα F-35. Που μας εξώθησαν εκτός του σχεδίου και από την άλλη η αγορά των Ραφάλ από την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την ιστορία το «Λήμνος» όχι μόνο δεν … ρυμουλκήθηκε στον Πειραιά, όπως δήλωσε ψευδώς ο Τούρκος αναλυτής, αλλά απεναντίας είχε συνεχίσει κανονικά την αποστολή του λαμβάνοντας στη συνέχεια μέρος σε κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας, στην ανατολική Μεσόγειο, με το ΓΕΕΘΑ να δίνει τότε στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες.