Αποκαλύψεις-«σεισμός»: Με συνέδρια και ΜΚΟ η Τουρκία θέλει να αποσταθεροποιήσει το Κασμίρ - Συναγερμός στην Ινδία



Συνέχεια της αποκαλυπτικής Ινδικής Έκθεσης για τον ρόλο της Τουρκίας στο θέμα του Κασμίρ. Πως εμπλέκεται το Al-Jazeera & το TRT World. Ο ρόλος των τουρκικών ΜΚΟ. 

Απόδοση-μετάφραση Ανδρέας Μουντζουρούλιας  
 
«Τον Μάιο του 2020, έλαβε χώρα μία εκδήλωση με το όνομα: «Μια συνομιλία για το Κασμίρ και την Παλαιστίνη και ο αγώνας για την ελευθερία». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την τουρκική ΜΚΟ (CIGA) για να γίνει ένας παραλληλισμός μεταξύ του αγώνα και της αυτοδιάθεσης της Παλαιστίνης και του Κασμίρ.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο ιδρυτής της CIGA, Sami Al-Arian. Ένα άλλο συνέδριο για το Κασμίρ οργανώθηκε μεταξύ 29-30 Ιουνίου 2020 στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πακιστανός ομοσπονδιακός υπουργός Πληροφοριών και Ραδιοτηλεόρασης, Shibli Faraz, ο τότε Πρόεδρος του «Azad» Jammu & Kashmir, Sardar Masood Khan, ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Πακιστάν-Τουρκίας στο τουρκικό κοινοβούλιο, Ali Sahin, ο Πρεσβευτής του Πακιστάν στην Τουρκία, Syrus Sajjad Qazi, ο Λόρδος Ναζίρ Αχμέντ, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Φόρουμ Ευαισθητοποίησης για το Κασμίρ, Δρ. Ghulam Nabi Fai, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, Καθ. Δρ. Mahmut Ak, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γραμμάτων του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και ο  Δρ. Χαγιάτι Ντεβέλι.


Ταυτόχρονα εκείνη την περίοδο, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο κατά της Ινδίας από τον Αυστραλό-Αμερικανό δημοσιογράφο στο τουρκικό TRT World.»
 
Η εμπλοκή του Al-Jazeera 

«Ο ρόλος του Al Jazeera στην εκστρατεία κατά της Ινδίας για «μποϊκοτάζ» τον Οκτώβριο του 2021 ήταν ξεκάθαρος. Δημοσίευε θέματα για δήθεν «οργή του αραβικού κόσμου» κατά της Ινδίας στο θέμα του Κασμίρ. Μία επιχείρηση η οποία ενορχηστρώθηκε από την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Το Al-Jazeera έχει ένα ιστορικό ψεύτικων ειδήσεων και προπαγάνδας με στόχο την Ινδία. Η βαθιά αντι-ινδική κλίση του Al-Jazeera είναι εμφανής στο ζήτημα του Κασμίρ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, όταν το Al-Jazeera δεν έδειξε ότι τα νησιά Lakshadweep και Andaman ανήκουν στην Ινδία.
 
Επίσης συνεχώς, το Al-Jazeera  αναφέρει πως δήθεν η Ινδία σκοτώνει απλούς μουσουλμάνους στο Κασμίρ.» 

Συνεχίζεται...