Αποκαλύψεις Παναγιωτόπουλου! Ελλάδα-Ισραήλ ξεκινούν κοινά αμυντικά προγράμματα με τεχνολογία αιχμής!



Ο ελληνικός προϋπολογισμός δεν σηκώνει ακόμη την αγορά των αμερικανικών υπερ-αεροσκαφών F-35 -Εκτιμώ ότι η απόφαση για τις κορβέτες θα προκύψει εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους

Ο υπουργός άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος μίλησε στην εφημερίδα “ΝΕΑ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ” για το ταξίδι του στο Ισραήλ, την Τουρκία και τα F-35 σε μια συνέντευξη κρίσιμης σημασίας, στην οποία κατανοήσαμε ότι ελληνικός προϋπολογισμός δεν σηκώνει την αγορά των αμερικανικών υπερ-αεροσκαφών ακόμη, ενώ προκρίνει την συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ. Για την Τουρκία μία από τα ίδια γενικώς.  

Στις δηλώσεις του ανέφερε για την επίσκεψη στο Ισραήλ τα εξής: “Η διμερής σχέση με το Ισραήλ έχει στρατηγικό χαρακτήρα και εκδηλώνεται με μια πολύ έντονη δραστηριότητα στην αμυντική συνεργασία προς όφελος όχι μόνον των δύο χωρών, αλλά και της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Το Ισραήλ έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερα παραγωγική αμυντική βιομηχανία, αλλά και εκπληκτική τεχνογνωσία σε συστήματα αιχμής, σε νέες τεχνολογίες.

Με τον ομόλογό μου, αλλά και με στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργιών ανάμεσα σε ισραηλινές εταιρείες και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, με όρους μεταφοράς τεχνογνωσίας για την αναβάθμιση οπλικών συστημάτων μας κι όχι μόνο.

Οι δυνατότητες είναι τεράστιες και οι προοπτικές ιδιαίτερα επωφελείς, καθώς υπάρχει η αμοιβαία βούληση για συνεργασία”, τόνισε ο ίδιος.

Ουσιαστικά μιλάμε για την αγορά των υπερηχητικών κατευθυνόμενων πυραύλων RAMPAGE από το Ισραήλ, τα οποία έχουν εισέλθει για τα καλά στο στόχαστρο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αν πάνε όλα καλά τότε η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα τρομερό όπλο κατά της τουρκικής 4ης στρατιάς και των υποδομών της στα μικρασιατικά παράλια.
 
Ο Rampage είναι ένας μεγάλης εμβέλειας πύραυλος, αέρος-εδάφους, χωρίς αναζητητές ακριβείας που έχει  αναπτυχθεί για χρήση σε αποστολές που αποσκοπούν στην καταστροφή υψηλής ποιότητας υποδομών, καλά προστατευμένων στόχων, όπως κέντρα επικοινωνίας και διοίκησης, βάσεις αντιαεροπορικών δυνάμεων, κέντρα συντήρησης και υποδομές.

Με απλή λειτουργία fire and forget, αυτός ο αυτόνομος πύραυλος  μπορεί να αναπτύξει υπερηχητικές ταχύτητες. Η εστιακή του ακρίβεια αποτρέπει τις παράπλευρες ζημιές με χαμηλότερο κόστος αποστολής από άλλες υπάρχουσες λύσεις.

Ένα άλλο θέμα της επίσκεψης είναι η ελληνο-ισραηλινή συνεργασία για μεταφορά ισραηλινής τεχνολογίας, αλλά και την αγορά ισραηλινών επιθετικού τύπου μη επανδρωμένων οχημάτων, για λογαριασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
 
Η Τουρκία ετοιμάζει σμήνη μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων μαζί με χερσαία και ναυτικά, με στόχο την κυριαρχία στο Αιγαίο.

Η ανάγκη της χώρας μας για UCAV αλλά και για συστήματα αντιμέτρων εναντίον τους, είναι δεδομένη μετά την παρουσίαση του στρατηγικού τουρκικού UCAV AKINCI, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με όπλα stand off, και κατευθυνόμενες βόμβες.

Επίσης με δεδομένη την ισραηλινή παρουσία στην ΕΛΒΟ, θα έχουμε κοινά προγράμματα για πλήθος αμυντικών οπλικών συστημάτων που αφορούν το στρατό ξηράς.