Ουκρανία: Άρματα μάχης κινούνται προς το Ντονέτσκ



Το διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ που απέμενε στη χώρα έλαβε εντολή να φύγει
Ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει πως είδε ίλες στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, να κινούνται τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε δρόμους λίγο έξω από το Ντονέτσκ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας της ανατολικής Ουκρανίας, μερικές ώρες μετά την αναγνώρισή της, όπως και αυτής του Λουγκάνσκ, ως ανεξάρτητων κρατών από τον πρόεδρο της Ρωσίας, τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα όπως είχε αναφάρει ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg το διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ που απέμενε στην Ουκρανία διατάχθηκε να αποχωρήσει αμέσως από τη χώρα εν μέσω του βαθέματος της κρίσης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η διαταγή που δόθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προβλέπει ότι το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο, που είχε μεταφερθεί στην πόλη Λβιβ (δυτικά), πλέον θα μετεγκατασταθεί στην Πολωνία.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.