Πολεμικό Ναυτικό: Oι ισραηλινές κορβέτες με Iron Dome για μετάΤο πρόγραμμα «Θεμιστοκλής» αφορούσε στην κατασκευή, σε ελληνικά ναυπηγεία, αριθμού κορβετών τύπου Sa’ar.

Πολεμικό Ναυτικό: Oι ισραηλινές κορβέτες και το πρόγραμμα Θεμιστοκλής με Iron Dome δεν έχει φύγει από το μυαλο αρκετών στο Π.Ν..

Συνεχίζουν να καλοβλέπουν τις ισραηλινές κορβέτες Sa’ar στο Π.Ν. αφού είναι φορτωμένες «σαν αστακοί» και κάνουν και άμυνα περιοχής.

Μάλιστα οι Ισραηλινοί «πέρασαν» στις κορβέτες τους ακόμα και το Iron Dome.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό το πρόγραμμα «Θεμιστοκλής», που αφορούσε στην κατασκευή, σε ελληνικά ναυπηγεία, αριθμού κορβετών τύπου Sa’ar.

Το πρόγραμμα τελικά έμεινε στα… συρτάρια λόγω των νέων φρεγατών και κορβετών, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ακυρώθηκε τελείως.

Η άμυνα περιοχής είναι μία βασική προϋπόθεση για τον σχεδιασμό του Πολεμικού Ναυτικού για τα επόμενα 40 χρόνια.

Οι ισραηλινές κορβέτες με τα Barak κατά αεροσκαφών, ελικοπτέρων και drones, εμβέλειας άνω των 100 χλμ δίνουν ιδιαίτερες δυνατότητες στην άμυνα περιοχής, ενώ έχουν την δυνατότητα να φέρουν και ελικόπτερο

Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράν, πολλές φορές έχει τονίσει πως «έρχονται νέες συμφωνίες σε άμυνα και επενδύσεις» ενώ υπογράμμισε πρόσφατα πως Ελλάδα και Ισραήλ θα παραμείνουν κοντά, άσχετα με την πρόσφατη προσέγγιση Τούρκων και Ισραηλινών.

Η ισραηλινή Rafael ανακοίνωσε την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης σειράς δοκιμών της ναυτικής διαμόρφωσης του Iron Dome.

Αυτή εξέλιξη σηματοδοτεί την προσαρμογή του Iron Dome και σε ναυτικές πλατφόρμες.