Κόπηκε το αίμα των Τούρκων με τα Type 214 – Λέτε να παρακαλάνε τους Έλληνες;Να θυμίσουμε πως η Αθήνα έχει και δικαιώματα εξαγωγής για τα 214 τα οποία δεν άσκησε ποτέ.

Ελληνοτουρκικά: Κόπηκε το αίμα των Τούρκων με τα Type 214 τα οποία εμφάνισαν και στη Νότια Κορέα προβλήματα.

Τι σχέση έχουν τα κορεάτικα με τα τούρκικα 214 θα ρωτήσει κάποιος;

Την ίδια που έχουν τα ελληνικά 214 με τα κορεάτικα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τα ελληνικά Type 214 ολοκληρώθηκαν και έγιναν επιχειρησιακά άρτια όχι από τους Γερμανούς αλλά από τους Έλληνες στα ελληνικά ναυπηγεία.

Ελληνικές πατέντες και βελτιώσεις αναβάθμισαν τα Type 214 στο απόλυτο μη πυρηνικό υποβρύχιο.

Η Τουρκία παρήγγειλε έξι 214 τα οποία παραδίσει σταδιακά το Βερολίνο στην Άγκυρα.

Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν και τουρκικά συστήματα επάνω και να βγάλουν τα 214 στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να μετριάσουν την υπεροχή της Ελλάδας.

Όμως μία είδηση που δεν… είδαν με καλό μάτι στην Τουρκία ήρθε από τη Νότια Κορέα, όπου το πολεμικό ναυτικό της χώρας ανακάλυψε σημαντικά ελαττώματα σε τρία από τα εννέα υποβρύχια κλάσης “Son Won-il”, την τοπική εκδοχή των γερμανικής σχεδίασης Type 214.

Για την επισκευή των συγκεκριμένων προβλημάτων το κάθε υποβρύχιο θα πρέπει να γυρίσει στην Γερμανία ώστε να αναλάβουν δράση οι Γερμανοί, καθώς λόγω νομικών φραγμών στη μεταφορά τεχνολογίας δεν μπορούν να γίνουν οι επισκευές στην Κορέα.

Οι Τούρκοι αγόρασαν τα 214 από την Γερμανία, όμως τα συγκεκριμένα υποβρύχια έγιναν άρτια επιχειρησιακά μέσω των ελληνικών παρεμβάσεων.

Λέτε να φτάσει ο καιρός που οι Τούρκοι θα… ζητήσουν αντίστοιχη βοήθεια με τους Κορεάτες από τους Γερμανούς, όμως οι Γερμανοί θα πρέπει να μεταφέρουν το αίτημα στην Ελλάδα;

Να θυμίσουμε πως η Αθήνα έχει και δικαιώματα εξαγωγής για τα 214 τα οποία δεν άσκησε ποτέ.

Τα ελληνικά 214 δεν θα είναι τα ίδια υποβρύχια με τα τουρκικά 214, αφού οι ελληνικές πατέντες δεν θα δοθούν στους Τούρκους, ενώ αντίστοιχα οι Τούρκοι βάζουν δικά τους μηχανήματα.