«Σφίγει» ο «κλοιός» στην Μαύρη Θάλασσα: Μεγάλη ρωσική αποβατική ενέργεια



Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αναφέρει ότι οι Ρώσοι προχώρησαν σε αμφίβια απόβαση στην περιοχή της Αζοφικής θάλασσας που σημαίνει ότι απέστειλαν νέες δυνάμεις προς ενόισχυση των στρατευμάτων που επιχειρούν στο Νικολάεφ με σκοπό να χτυπηθεί εν συνεχεία η Οδησσός.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις απομόνωσαν την Ουκρανία από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, αποκλείοντας τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με δημοσίευση στο Twitter, το βρετανικό υπουργείο ανέφερε: «Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, απομονώνοντας ουσιαστικά τη χώρα από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο».

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις «συνεχίζουν τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων σε ολόκληρη την Ουκρανία», αλλά και ότι η Μόσχα πραγματοποίησε «μία αμφίβια απόβαση στην Αζοφική Θάλασσα και θα μπορούσε να προβεί σε περαιτέρω τέτοιες επιχειρήσεις τις επόμενες εβδομάδες».