Ενόχληση της Μόσχας: Η Τουρκία έστειλε και άλλα στην Ουκρανία – Τα είχαν ρίξει όλα οι ΡώσοιΟι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν νέα τουρκικά επιθετικά drones.

Bayraktar: Η Τουρκία έστειλε και άλλα στην Ουκρανία με την Μόσχα να εκφράζει την δυσαρέσκειά της.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν νέα τουρκικά επιθετικά drones Bayraktar.

«Αφού η Ρωσία απενεργοποίησε επιτυχώς το 90% των αεροδρομίων και κατέρριψε τα περισσότερα από τα επιθετικά drones Bayraktar TB2 που ήταν σε υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έγινε γνωστό ότι μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα, τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν να χρησιμοποιούν ξανά επιθετικά drones», γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

«Αυτό συνέβη μετά την αποστολή νέας παρτίδας drones Bayraktar TB2 από την Τουρκία για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Avia.pro «πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα επιβεβαιώνονται από ορισμένες δηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και από βίντεο με επιθέσεις σε στρατιωτικό εξοπλισμό».

«Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να κλιμακώνει την κατάσταση, αν και νωρίτερα η Άγκυρα είχε δηλώσει ότι η προμήθεια νέων παρτίδων απεργιακών UAV είναι ιδιωτική συμφωνία», σημειώνεται.

Πιστεύεται ότι η Τουρκία έχει στείλει συνολικά στην Ουκρανία περί των 60 Bayraktar.