Χιλιάδες οικογένειες Στρατιωτικών σε απόγνωσηΧιλιάδες οικογένειες Στρατιωτικών σε απόγνωση την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει την κοινωνία Να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα στον προϋπολογισμό και να εκτελεστούν οι δικαστικές αποφάσεις   (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)  

            Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου θέτει   άμεσα  το θέμα με τις συνεχείς μειώσεις  στα εισοδήματα των Στρατιωτικών την ίδια ώρα που η ακρίβεια έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα επηρεάζοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία .

            Οι αυξήσεις σε αναγκαία αγαθά για τον βιοπορισμό των οικογενειών μας  στην θέρμανση  και στα καύσιμα έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες και Στρατιωτικών σε απόγνωση .

             Να σημειώσουμε εδώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Στρατιωτικών υπηρετεί μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους στα σύνορα της Πατρίδας μας με αποτέλεσμα να έχουν να αντιμετωπίσουν πέραν της ακρίβειας και τα έξοδα του ενοικίου καθώς και τα έξοδα των μετακινήσεων όταν υπηρετούν  μακριά από τον τόπο καταγωγής-συμφερόντων τους.  Ένα ακόμη πρόβλημα είναι οι μετακινήσεις των στρατιωτικών προς και από τις Υπηρεσίες τους με δικά τους μέσα, ιδίως στην περιφέρεια  λόγω της μείωσης τα τελευταία χρόνια των υπηρεσιακών μέσων.

           Πολλές οικογένειες συναδέλφων για να αμβλύνουν   τα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν ζήτησαν προκαταβολές από τα Βοηθήματα Εφάπαξ που δικαιούνται και με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι λαμβάνουν αρνητική απάντηση για δικά τους χρήματα  που πληρώνουν με μηνιαίες εισφορές!!

            Η Ένωση μας  ζητά  την άμεση αύξηση των μισθών των Στρατιωτικών  τουλάχιστον στα επίπεδα του πληθωρισμού (7% τον Φεβρουάριο) ώστε να μετριαστεί η αιμορραγία στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, καθώς και την αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που ήδη έχει καταργηθεί στον ιδιωτικό τομέα .

            Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι και η παρούσα κυβέρνηση δεν εφαρμόζει  δικαστικές αποφάσεις  που αφορούν την απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθών μας αλλά ούτε και τις πρόσφατες αποφάσεις για την νυχτερινή αποζημίωση που δεν εφαρμόζεται  από το 2017.

                Κατόπιν των παραπάνω ζητούμε  την άμεση επίλυση των παραπάνω θεμάτων που ήταν και προεκλογικές δεσμεύσεις  που θα στηρίξει   χιλιάδες οικογένειες  Στρατιωτικών  .


                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο