Θα πάρει “ φωτιά” η Αλεξανδρούπολη αφού ενεργοποιούνται ταξιαρχίες ΤΘ των ΗΠΑ στην ΕΕ-Στρατιωτική απάντηση του ΝΑΤΟΘα πάρει “ φωτιά” η Αλεξανδρούπολη αφού ενεργοποιούνται ταξιαρχίες ΤΘ των ΗΠΑ στην ΕΕ-Στρατιωτική απάντηση του ΝΑΤΟ.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο μετά την ανακοίνωση της ενεργοποιήσεως της δύναμης ταχείας επεμβάσεως ( NRF) του ΝΑΤΟ, των δηλώσεων του ΓΓ της συμμαχίας, ενώ παράλληλα έχουμε ενεργοποίηση τεθωρακισμένων ταξιαρχιών των ΗΠΑ στην ΕΕ, με υλικό από τις ΗΠΑ.

“Σήμερα, τα γαλλικά στρατεύματα φτάνουν στη Ρουμανία ως το κύριο στοιχείο αυτής της δύναμης ταχείας επεμβάσεως. Η δέσμευσή μας στο Άρθρο 5, είναι η ρήτρα της συλλογικής μας άμυνας, και είναι σιδερένια", είπε ο Στέλτεμπεργκ.

Ο ίδιος κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο, να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και να συμμετάσχει με καλή πίστη στις διπλωματικές προσπάθειες

Επειδή αυτά αποτελούν κινήσεις για τα δελτία των ειδήσεων των 9, κρατάμε την αναφορά στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν λέχθηκε τυχαία από τον αξιωματούχο της συμμαχίας.

Πλήρη ενεργοποίηση των αμερικανικών τεθωρακισμένων ταξιαρχιών στην ΕΕ
Η 405η Ταξιαρχία ενεργοποίησε πλήρως τις δυνάμεις της για πρώτη φορά στην ιστορία του προγράμματος APS-2 της ταξιαρχίας.

«Τώρα η ταξιαρχία έχει επιφορτιστεί με τον εξοπλισμό μιας ολόκληρης ομάδας μάχης τεθωρακισμένων ταξιαρχιών που αναπτύσσεται στην Ευρώπη από τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σήμερα Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός.

Η 405η Ταξιαρχία Υποστήριξης Πεδίου Στρατού ενεργοποίησε πλήρως τις τοποθεσίες Army Prepositioned Stock-2, έχοντας ως κύρια αποστολή να εξοπλίσει μια ολόκληρη ομάδα μάχης τεθωρακισμένων ταξιαρχιών που αναπτύσσεται στην Ευρώπη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Η αμερικανική ταξιαρχία είναι επιφορτισμένη με την υποστήριξη της Ομάδας Μάχης 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 3ης Μεραρχίας Πεζικού στη Γερμανία, με υλικό από το Fort Stewart της Τζώρτζια, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο άμυνας.

Υπό την καθοδήγηση του ανώτατου διοικητή, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ, και στρατός των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική, μετακινεί εξοπλισμό και οχήματα.

Η δημιουργία  μιας ομάδας μάχης τεθωρακισμένων ταξιαρχιών συν και άλλων μονάδων είναι αυτή τη στιγμή στη διαδικασία μετακίνησης στην περιοχή εκπαίδευσης Grafenwoehr στη Γερμανία.

Ο εξοπλισμός και τα οχήματα  φορτώνονται σε στρατιωτικά οχήματα και μεταφέρονται στο Grafenwoehr.

Με λίγα λόγια αναμένουμε την μετακίνηση και άλλων αμερικανικών δυνάμεων από την Αφρική στην ΕΕ, μέσω  πιθανότατα της Αλεξανδρούπολης, αφού οι ΗΠΑ λαμβάνουν πλέον ξεκάθαρα στρατιωτικά μέτρα στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.  

Η Ρωσία ετοιμάζεται να κτυπήσει με θερμοβαρικά συστήματα

Η Bild, μια από τις πιο μεγάλες εφημερίδες της Γερμανίας, ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν έχει ενεργοποιήσει το «Σχέδιο Β» για την Ουκρανία.

Η εφημερίδα υποστήριξε ότι εάν η Ρωσία συναντήσει αντίσταση, ο πόλεμος θα είναι πολύ πιο βίαιος.Γερμανοί ειδικοί επισημαίνουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει θέσει στο στόχαστρο κυβερνητικά κτίρια, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες αμάχους.

«Ο Πούτιν αποκάλυψε το πιο τρομακτικό όπλο του, τον πολλαπλό εκτοξευτή πυραύλων TOS-1 Buratino», γράφει η BILD.Το σύστημα αυτό διαθέτει βεληνεκές 3,5 χιλιομέτρων και είναι εξοπλισμένο με πυραύλους που έχουν θερμοβαρική κεφαλή.

Παρουσιάστηκε επίσης και βίντεο που κοινοποίησε ο ρεπόρτερ του CNN από το νότιο τμήμα του Μπέλγκοραντ, το οποίο βρίσκεται κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Γερμανικές πηγές ανέφεραν ότι συστήματα TOS-1 στάλθηκαν στην Ουκρανία με ειδικά μεταφορικά οχήματα.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη από τη CIA το 2000, διαπιστώθηκε ότι αυτό το όπλο προκαλεί μεγάλη ζημιά. Η Οξάνα Μαρκάροβα, πρέσβης της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, ανέφερε στο Κογκρέσο ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε αυτό το όπλο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αινστάιν είχε πει πριν πολλά χρόνια:  “ δεν γνωρίζω με ποια όπλα θα γίνει ο Γ παγκόσμιος πόλεμος, αλά ο Δ’ θα γίνει με ξύλα και πέτρες”.