Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται! Οι Τούρκοι βγάζουν το Anadolou και μιλούν για εξορύξεις σε Αιγαίο-Α.ΜεσόγειοΤι πήραν οι Τούρκοι τελικά για να κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου;-Σε 1.5 μήνα ξεκινούν οι τουρκικές θαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο.

Ο ξένος τύπος επιβεβαίωσε το άρθρο μας για την έξοδο του μίνι τουρκικού αεροπλανοφόρου του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Το TCG Anadolu απέπλευσε από το ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη για μια σειρά θαλάσσιων δοκιμών, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Την ίδια όμως ακριβώς στιγμή ο Τούρκος υπουργός ενέργειας μιλά για δραστηριότητες σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

“Η Τουρκία συνεχίζει τις δραστηριότητές της για έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου με πλήρη ταχύτητα. Συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων της,..... η Τουρκία προσθέτει στον στόλο της το 4ο πλωτό γεωτρύπανο”, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez στο TRT Haber.

Ο Dönmez έδωσε επίσης πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες γεώτρησης που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο και δήλωσε ότι η Turkish Petroleum και οι διεθνείς εταιρείες είχαν 7-8 δραστηριότητες γεώτρησης για σκοπούς εξερεύνησης στη Μαύρη Θάλασσα στο παρελθόν.

"Ανακαλύψαμε έναν νέο γεωλογικό σχηματισμό, ειδικά με το πεδίο έξω από το Zonguldak στις ανεξερεύνητες περιοχές. Αναλύουμε εκ νέου τα πάντα υπό το φως των νέων δεδομένων. Θέλουμε να σαρώσουμε τη Μαύρη Θάλασσα κάθε εκατοστό, να βρούμε φυσικό αέριο, εάν είναι διαθέσιμο, για να το θέσουμε στην υπηρεσία του έθνους μας. Θέλουμε να μοιραστούμε τα καλά νέα με τους πολίτες μας. Το τέταρτο γεωτρύπανο μας θα βρίσκεται εντός των συνόρων της χώρας μας σε 1-2 μήνες". Είπε ο ίδιος.

Επισημαίνοντας ο Ντομνέζ ότι οι ευρωπαϊκές χώρες καλύπτουν επί του παρόντος το 40% των αναγκών τους σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία, ο Dönmez είπε ότι η Ρωσία συνεχίζει να παραδίδει φυσικό αέριο στην Τουρκία σύμφωνα με τα συμβόλαια.

Σαφώς και πρόκειται για κίνηση επίδειξης ισχύος του Ερντογάν σε Ελλάδα και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ με το TCG Anadolu, που είναι ένα μινι αεροπλανοφόρο.

Είναι ένα μεγάλο πλοίο του οποίου η κύρια αποστολή του είναι η μεταφορά ενός πλήρους τάγματος πεζοναυτών στην περιοχή της επιχείρησης με όλα τα μέσα, τον εξοπλισμό, και τα όπλα του.

Η τουρκική επιθετικότητα και οι συνεχείς αναφορές της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τα επίπεδα επιφυλακής στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που παρατηρούν τα πάντα έτοιμες να επέμβουν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Τούρκοι θα ξεκινήσουν έρευνες  και “εξορύξεις” στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο σε 1,5 μήνα στην περιοχή της “Γαλάζιας Πατρίδας”, με στόχο είτε την περιοχή των Δωδεκανήσων είτε νότια της Κρήτης, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και υπόγειες συμφωνίες με την δύση.