Τουρκικές & Πακιστανικές Ειδικές Δυνάμεις σε νέες ασκήσεις – Στήνουν κρίση με βάση το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα”



Tην δημιουργία ενός «τουρκομουσουλμανικού» άξονα εναντίον της Ελλάδας έχουμε από Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ.

Τουρκία και Πακιστάν, όπως θα σας αποκαλύψει το Directus.gr, πραγματοποιούν συνεχώς ασκήσεις. Επί της ουσίας η Άγκυρα δημιουργεί έναν «τουρκομουσουλμανικό» άξονα ως αντίβαρο στη συμμαχία της Ελλάδας με την Γαλλία.

Όλα αυτά, την στιγμή που όπως αποκαλύψαμε χθες, η πακιστανική αεροπορία θα αποκτήσει τα drones Akinci, ενώ η Τουρκία θα παραχωρήσει στο Ισλαμαμπάντ άδεια για να τα κατασκευάζει στο Πακιστάν!

Εδώ όμως προκύπτει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για την Ελλάδα καθώς στο ελληνικό έδαφος διαβιούν χιλιάδες Πακιστανοί. Αυτό σημαίνει πως σε ένα πολεμικό ελληνοτουρκικό επεισόδιο, οι πληθυσμοί αυτοί θα μπορούσαν να αναλάβουν επιβλαβή δράση στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτό που επιχειρεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι να εξαπλώσει την τουρκική επιρροή όχι μόνο στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη αλλά εν τέλει στο σύνολο των μουσουλμανικών πληθυσμών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Όπως λοιπόν μας ενημερώνει το τουρκικό ΥΠΑΜ, ”οι ειδικές δυνάμεις Τουρκίας και Πακιστάν, ολοκλήρωσαν μεγάλες ασκήσεις ειδικών επιχειρήσεων, με την ονομασία «Jinnah 2022», διάρκειας 3 εβδομάδων, με σκοπό την ανάπτυξη αμοιβαίας διαλειτουργικότητας μεταξύ των στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν και της Τουρκίας.”

Εν τω μεταξύ πριν λίγα 24ωρα, ολοκληρώθηκε η άσκηση ”International Pakistan Army Team Spirit (PATS) Competition-2022”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο Pabbi.

Ο Πακιστανικός Στρατός και ειδικές δυνάμεις της Ιορδανίας, του Μαρόκου, του Νεπάλ, της Τουρκίας, του Ουζμπεκιστάν, της Κένυας, της Σαουδικής Αραβίας και της Σρι Λάνκα συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Τα σχέδια Πακιστάν-Τουρκίας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, μιας ο Ερντογάν ετοιμάζει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου ”Γαλάζια Πατρίδα”, για αυτό βλέπουμε αυτό το “έργο” στο Αιγαίο με τους μετανάστες με την συνδρομή ισλαμιστών που τους κατευθύνει η Άγκυρα.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει αποφασιστεί από τον Ιούλιο 2021, η επέκταση των κοινών επιχειρήσεων στρατιωτικού χαρακτήρα στην Α. Μεσόγειο αλλά και αλλού, μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, υπενθυμίζουμε ότι οι δύο αυτές χώρες έχουν πανίσχυρες και κυρίως πολύχρονες αμυντικές συμφωνίες, μία εκ των οποίων είχε φέρει πριν πολλούς μήνες το πακιστανικό πολεμικό ναυτικό, να συμμετέχει στην τουρκική επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου, φέροντας πακιστανικά πλοία στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Δείτε βίντεο:


ΠΗΓΗ:directus.gr