Ο Πούτιν μελετά αναδιάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας - Απάντηση στο ΝΑΤΟΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, να του προτείνει αναδιατάξεις στρατευμάτων στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, ως απάντηση σε εκείνες του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

«Αναφορικά με την ενίσχυση των δυτικών συνόρων μας λόγω των ενεργειών που υιοθέτησαν τα κράτη του ΝΑΤΟ, αυτό πρέπει να μελετηθεί, σας ζητώ να μου ετοιμάσετε μια έκθεση», είπε ο Πούτιν στον Ρώσο υπουργό Άμυνας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας του.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ ανέπτυξαν χιλιάδες στρατιώτες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσουν το ανατολικό κέρας της, μολονότι η Ρωσία απαίτηση αποχώρηση της Συμμαχίας από τις περιοχές αυτές.

Μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, η Πολωνία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία. Η Ουκρανία, από την πλευρά της, συνορεύει με πολλές άλλες: Ουγγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία. Μία από τις δικαιολογίες, που επικαλέστηκε ο Πούτιν για την επίθεση στην Ουκρανία είναι ο φόβος να δει τη γείτονά της να εντάσσεται στο ΝΑΤΟ, οι διαδοχικές διευρύνσεις του οποίου εκλαμβάνονται ως «υπαρξιακή απειλή» από τη Μόσχα.